Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (14.12.)

streda, 14. december 2011 13:11 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (14.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (14.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Londýnsky veľkoklub je podľa Daily Mail pripravený predať Fernanda Torresa, ktorý ani zďaleka nenaplnil očakávania klubu. Anglický denník ďalej uvádza, že Blues by boli ochotní zbaviť sa Torresa za odstupné 20 miliónov libier, pričom španielsky útočník prišiel na Stamford Bridge pred rokom z Liverpoolu za viac ako dvojnásobok (50 miliónov). V prípade, že by sa jeho predaj za týchto podmienok uskutočnil z pohľadu Chelsea by išlo pravdepodobne vôbec o najnevhodnejší obchod v histórií futbalu. 

CHELSEA:
Večný náhradník Florent Malouda by mohol opustiť káder Chelsea a prestúpiť do Atlética Madrid. Uvádza to Inside Futbol, podľa ktorého má menej slávny madridský tím o Maloudu eminentný záujem a vo svojom kádri by ho rád videl už počas zimy.  

NEWCASTLE
: Mobido Maiga z FX Sochaux by sa mal už čoskoro stať novou posilou Newcastle. 24-ročný reprezentant Mali hrajúci na poste útočníka bude stáť  pokladnicu anglického klubu približne 6 miliónov eur.

MANCHESTER CITY:
Tréner Mancini bude môcť vo víkendovom zápase Citizens počítať aj so službami Micaha Richardsa, ktorý sa úspešne zotavuje zo zranenia lýtka.

ARSENAL:
Marouane Chamakh pravdepodobne ostane aj počas zimy v kádri Arsenalu Londýn. Marocký útočník nedostáva v drese Gunners dostatok herných príležitostí a preto sa v posledných týždňoch špekulovalo o jeho návrate do francúzskej Ligue 1. Túto možnosť však včera vylúčil hráčov agent, podľa ktorého Chamakh nemá v úmysle káder Londýnčanov počas zimy opustiť a chce zabojovať o miesto na súpiske Arséneho Wengera.

TOTTENHAM:
Do boja o argentínskeho útočníka Carlosa Tevéza vstupuje aj Tottenham Hotspur. Klub vedený Harrym Redknapoom je podľa denníku Sun ochotný ponúknuť Manchestru City za tohto hráča 20 miliónov libier. Kontroverzného Argentínčana sa už dlhšiu dobu snaží získať AC Miláno i Paris Saint-Germain.

TOTTENHAM:
Podľa denníku Metro je Juventus pripravený uvoľniť svojho útočníka Amauriho a predať ho Tottenhamu. Trhová hodnota 31-ročného útočníka sa odhaduje na 6 miliónov eur.