Main Content

Prestupové novinky (6.7.): Prestup Neymara, Sancho do United, Messi zostáva!

pondelok, 6. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Neymar do Barcelony?

Španielsky plátok AS informoval, že Paríž St. Germain súhlasil s návratom Neymara do Barcelony a to už počas tohto leta. Prestupová čiastka by vraj mala činiť 170 miliónov eur! Pravdu povediac, aby som boli úprimní, túto správu AS neberieme zatiaľ so 100% vážnosťou. Portál AS totiž prišiel už s mnohými bombastickými fámami, ktoré sa napokon nesplnili a kým prestup nepotvrdia viaceré relevantnejšie zdroje, sme mierne skeptickí.

Netvrdíme tým, že Neymar sa do Barcelony nikdy nevráti. Ktovie, možno sa to stane už aj toto leto. Ale spomeňte si, koľkokrát tu už takéto špekulácie boli v priebehu minulého roka a napokon sa nič reálne neudialo. Počkajme si teda na ďalšie zdroje a hlavne oficiálne vyjadrenia a uvidíme, čo sa stane. Zatiaľ to skôr pôsobí ako novinárska kačica.

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Ako je to s Messim?

Prezident Barcelony Josep Maria Baromeu sa vyjadril k fámam, podľa ktorých chce Lionel Messi po budúcej sezóne, kedy mu na Camp Nou skončí zmluva, odísť z Barcelony, keď skonštatoval, že nemá pochybnosti o tom, že Messi ukončí kariéru na Camp Nou: ,,Nepoviem vám žiadne detaily, ale Messi  povedal už mnohokrát že chce ukončiť kariéru vo farbách Barcelony,” vyhlásil.

Kuriózne však je, že to hovorí práve Bartomeu, ktorý má byť jedným z dôvodov, prečo Messi túži po zmene. Zároveň je dôležité poznamenať, že v roku 2021 čakajú katalánsky veľkoklub voľby nového prezidenta a je možné, že Messi si chce počkať na to, ako dopadnú a až potom sa definitívne rozhodne ohľadom svoje budúcnosti.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Sancho a Manchester united

Mnohých z vás určite zaujíma, ako pokročili fámy o blížiacom sa prestupe Jadona Sancha z Borussie Dortmund do Manchestru United. Rešpektovaný novinár Fabrizio Romano, ktorý si vybudoval renomé viacerými zákulisnými správami, ktoré sa následne aj oficiálne potvrdili, napísal na Twitteri, že dohoda medzi Sanchom a Manchestrom United nikdy nebola problémom a že tento anglický mladík je možnosti prestupu na Old Trafford skutočne naklonený. Jediný problém tkvie v rokovaniach medzi Manchestrom United Borussiou Dortmund, ktorí musia dospieť k dohode o prestupovej čiastke. Nuž a či sa tak vôbec stane, to je nateraz veľmi otázne.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Čo nové ohľadom trénera Barcelony?

Koncom minulého týždňa sme vás informovali aj o tom, že dni Quiqueho Setiena sú v Barcelone zrátané a po tejto sezóne ho nahradí na lavičke Blaugranas Xavi. Vyzerá to však tak, že zatiaľ nie je o ničom definitívne rozhodnuté. Šéf Barcelony Josep Maria Bartomeu po včerajšej výhre Kataláncov na pôde Villarreaelu skonštatoval, že Setien má plnú dôveru klubu a robí odvádza výbornú prácu.

Možnosti, že klub bude od nového ročníka viesť Xavi, taktiež mierne podlomili kolená novinky o tom, že sa dohodol s katarským Al Sadd na predĺžení zmluvy aj pre budúcu sezónu. Španielske média na čele s Mundo Deportivo však následne informovali, že Xavi má mať v novom kontrakte s Al Sadd stanovenú podmienku, že Katarčania ho okamžite uvoľnia, ak dostane oficiálnu ponuku z Barcelony. Ohľadom budúcnosti Setiena a možného príchodu Xaviho budeme teda pravdepodobne ešte počuť veľakrát.

Quique Setien
Quique Setien | zdroj: TASR

Klopp o Thiagovi Alcantarovi

Britské média čoraz viac špekulujú o možnosti príchodu ThiagaAlcantaru do Liverpoolu a tak sa na túto tému opäť dokazovali aj priamo u kouča The Reds Jurgena Kloppa. Ten im povedal, že týmto špekuláciám sa nebude vyjadrovať, no priznal, že Alcantara sa mu ako hráč páči. ,,Nikdy neodpovedám na tento typ otázok. Alcantara je však naozaj výborný hráč. Mám rád z Bayernu viacero hráčov. Veľmi sa mi páči. To je všetko, čo k tomu poviem.”

Kým Klopp sa vyjadril vyhýbavo, o čosi menej skúpy bol šéf Bayernu Karl-Hainz Rummenigge, ktorý priznal, že Alcantara túži po novej výzve a vyzerá to tak, že Bayern opustí. Na druhú stranu tréner Bavorov Hansi Flick vyhlásil, že by bol veľmi rád, keby zostal v jeho tíme.

Thiago Alcantara
Thiago Alcantara | zdroj: © TASR

James Rodriguez na odchode z Realu

Vyzerá to tak, že dni Jamesa Rodrigueza v Reale Madrid sa definitívne blížia ku koncu. Kolumbijsky ofenzívny stredopoliar má s Bielym baletom platný kontrakt ešte do konca budúcej sezóny, no očakáva sa, že Real ho v lete predá, aby ušetril výdavky súvisiace s jeho platom. Záujemcovia sa podľa španielskej Marcy hlásia hlavne z Premier League. Hovorí sa najmä o Evertone, Arsenale, Manchestri United a Wolverhamptone. Prestupová čiastka by mohla činiť okolo 20 miliónov eur.

James Rodriguez
James Rodriguez | zdroj: © TASR

Rýchle správy

Šéf exekutívy Interu Miláno Beppe Marotta zopakoval, že odchod Lautara Martineza do Barcelony nie je na programe  dňa. Aargentínsky útočník totiž žiadnym spôsobom ani len nenaznačil, že by chcel opustiť San Siro.  

Legenda Liverpoolu Michael Owen sa domnieva, že lojalita The Reds voči Origimu viedla k tomu, že stratili možnosť angažovať Tima Wernera z Lipska, ktorý následne prestúpil do Chelsea FC.

Pep Guardiola po prehre Manchestru City so Southamptonom čelil otázke, či jeho tím nepotrebuje pred budúcou sezónou posily, aby zostal konkurencie schopný. Guardiola sa vyhol priamej odpovedi a len skonštatoval, že na svojich zverencov je napriek prehre hrdý.

Španielsky plátok Sport tvrdí, že Barcelona chce predať Ivana Raktiča skôr, než mu po budúcej sezóne skončí na Camp Nou zmluva a stane sa voľným hráčom. Je teda možné, že k jeho predaju dôjde už počas tohto leta. Španielske periodikum zároveň doplnilo, že možnosťou je aj návrat chorvátskeho stredopoliara do Sevilly.

Hector Bellerin z Arsenalu sa podľa britského Daily Express ocitol v hľadáčiku Parížu St. Germain. Záujem o španielskeho pravého krajného obrancu už dlhšiu dobu prejavujú aj Bayern a Juventus.

21-ročná marocká hviezda Achraf Hakimi podľa jeho agenta Martina Camana prestúpil z Realu Madrid do Interu Miláno hlavne kvôli Zinedinovi Zidanovi. ,,Zidane je hlavný dôvod Hakimiho prestupu. On musí vysvetliť, prečo odišiel,” povedal v rozhovore pre marocký Al Mountakhab.