Main Content

Prestupové novinky (3.7.): Messi chce odísť z Barcelony, Liverpool musí nakupovať!

piatok, 3. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Je Messi na odchode z Barcelony?

Horúcou témou dňa sú chýry, podľa ktorých sa Lionel Messi rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v Barcelone. Stať by sa tak malo po budúcej sezóne, keď mu u Kataláncov skončí aktuálna zmluva. Informoval o tom španielsky denník Cadena SER, o ktorého hodnovernosti vám úprimne veľa nevieme povedať a preto by sme boli neradi, keby ste vnímali tuto špekuláciu ako hotovú vec.

Náš názor si pozrite vo videu!

Táto fáma napriek tomu vyvolala veľkú mieru pozornosti zo strany mnohých ďalších médií a dokonca sa k nej vyjadril aj tréner Realu Madrid Zinedine Zidane, ktorý povedal, že by ho Messiho odchod z La Ligy veľmi mrzel, pretože je ikonou tejto súťaže.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Pokiaľ ide o dôvod Messiho údajného odchodu z Barcelony, vraj ide o kombináciu viacerých faktorov. Optimálne nemajú byť jednak jeho vzťahy s vedením klubu, Argentínčana tiež mrzia úniky informácii z kabíny, ktoré mali zostať za zatvorenými dverami či údajne nie príliš dobrý vzťah z Griezmannom. Dosť možné je, že olej do ohňa prilial aj predaj Arthura do Juventusu, ktorý bol v kabíne obľúbený a spoluhráčov mrzel.

My by sme však radi k tejto fáme doplnili, že Barcelona môže prejsť v lete menšou renesanciou. Blížia sa nové voľby klubového prezidenta a tiež sa špekuluje o návrate Xaviho a tak Messi môže ešte do budúcoročného údajného odchodu svoj názor veľakrát prehodnotiť.

Liverpool musí kupovať, upozornil Fowler

Robbie Fowler po včerajšej prehre Liverpoolu s Manchestrom City rozdielom štyroch gólov vyhlásil, že by bol nesmierne prekvapený, keby sa Jurgen Klopp rozhodol nevyvíjať na prestupovom trhu zvýšenú aktivitu. Tento zápas podľa neho totiž jasne odhalil, že šampión Premier League potrebuje čerstvú krv do kabíny. ,,Bol by som šokovaný, keby pozorne nesledoval prestupový trh. Vieme, podobne ako aj hráči, že ak máte ašpiráciu vyhrávať trofeje, musíte podpisovať nových hráčov. To, že ste vyhrali Premier League, neznamená, že teraz môžete byť s vaším tímom stopercentné spokojný. Napredovať musíte neustále,” upozornil.

Goal.com k slovám legendy The Reds doplnil, že s Liverpoolom sú v poslednej dobe spájané najmä mená ako Jadon Sancho, Kalidou Koulibaly či Thiago Alcantatra. Musíme však upozorniť, že zatiaľ ide len o špekulácie médií bez náznakov z oficiálnych zdrojov, hoci v súvislosti s Alcantarom španielsky Sport dnes informoval, že Bayern je k jeho predaju na Anfield Road pomerne blízko, no The Reds sa snažia zjednať nižšiu čiastku, než je zo strany Bavorov požadovaných 35 miliónov eur.

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Sane oficiálne hráčom Bayernu

Dnes sa spečatil veľký prestup, o ktorom sa špekulovalo nesmierne dlho. Leroy Sane sa oficiálne stal hráčom Bayernu Mníchov, s ktorým podpísal 5-ročný kontrakt. Bavori zaňho zaplatili Manchestru City 45 miliónov eur, pričom ďalšie milióny môžu doplatiť formou bonusov. Zaujímavé je, že ešte pred rokom sa v súvislosti so Sanem hovorilo aj o cene okolo 100 miliónov eur, no zranenia a ekonomický dopad pandémie koronavírusu túto cenu výrazne skresali.

Leroy Sane
Leroy Sane | zdroj: Instagram

Potvrdený aj Achraf Hakimi

Ďalším transferom, ktorý bol oficiálne potvrdený, je príchod Achrafa Hakimiho z Realu Madrid do Interu Miláno. O tomto presype sme vás síce informovali už v predchádzajúcich dňoch, no až teraz bol definitívne potvrdený aj samotným Interom, ktorý o tom napísal včera večer na svojej webovej stránke. 21-ročný nesmierne perspektívny marocký krajný obranca podpísal s Nerazzurri kontrakt do 30. júna 2025.

Achraf Hakimi (koláž)
Achraf Hakimi (koláž) | zdroj: Instagram

Antonie Griezmann na odchode z Barcelony?

Španielsky plátok Mundo Deportivo tvrdí, že reálnou možnosťou je odchod Antonieho Griezmanna z Barcelony. O služby francúzskeho majstra sveta, ktorý prišiel do Barcelony len pred touto sezónou z Atletica Madrid za 130 miliónov eur, sa zaujíma Manchester United. 29-ročný Griezmann zatiaľ nepredvádza v Barcelone také výkony, aké sa od neho očakávali, no mnohí veria, že je len otázkou času, kedy sa adaptuje na herný systém Kataláncov a začne napĺňať svoj potenciál. 

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann | zdroj: TASR

Xavi novým trénerom Barcy?

Mundo Deportivo taktiež informovalo, že Xavi súhlasil s návratom do Barcelony, kde sa stane hneď po konci tejto sezóny hlavným kormidelníkom Blaugranas. Súčasný tréner Kataláncov Quique Setien by mal dokončiť túto sezónu, v ktorej podľa všetkého Barcelona už stratila šancu vybojovať majstrovskú trofej v La Lige a následne uvoľní Xavimu miesto. My len upozorňujeme, že žiadne oficiálne zdroje túto fámu zatiaľ nepotvrdili. Xavi však nedávno povedal, že sníva o tom, že raz bude trénovať na Camp Nou.

Xavi
Xavi | zdroj: © TASR

Rýchle správy

Podľa informácii britského The Sun je Manchester United pripravený poslať stopéra Erica Baillyho na ročné hosťovanie do španielskej Valencie, pretože v kádri Red Devils mu nevedia zabezpečiť dostatočné zápasové vyťaženie.

West Ham United je pripravený kúpiť českého reprezentanta Tomáša Součeka natrvalo. 25-ročný stredopoliar aktuálne u Kladivárov“ len hosťuje zo Slavie Praha. Prestup by mohol stáť pokladňu West Hamu na 15 miliónov eur.

Chelsea FC je pripravená už v úvode budúceho týždňa poslať oficiálnu ponuku za talentovaného ofenzívneho stredopoliara Kaia Havertza z Bayeru Leverkusen. Podľa britského Telegraphu sa však cena 21-ročného reprezentanta Nemecka odhaduje na vyše 100 miliónov eur a je otázne, či si to The Blues budú môcť dovoliť.