Main Content

Prestupové novinky (2.7.): Plány Realu Madrid, Manchestru City, Interu či Chelsea

štvrtok, 2. júl 2020 17:41 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Real si nemôže dovoliť Maného, prioritou bude progres Viniciusa

Podľa Daily Mail si Real Madrid nemôže dovoliť angažovať Sadia Maneho z Liverpoolu a tak si Zinedine Zidane, ktorý obdivuje hru tohto senegalského útočníka, jednoducho bude musieť nechať zájsť chuť. Britský plátok popri tom uvádza, že z tohto dôvodu sa chce francúzsky kormidelník sústrediť predovšetkým na to, aby rýchlym tempom napredovala kariéra stále len 19-ročného Viniciusa Juniora, ktorý je typologický podobným futbalistom ako Mané a jeho kariéra by mohla mať minimálne rovnako hviezdnu úroveň. Mimochodom cena Maného, ktorý po zisku majstrovskej trofeje s Liverpoolom deklaroval svoj záujem zostať na Anfield Road e a vybojovať s ním množstvo ďalších trofejí, sa podľa Trasfermarktu odhaduje už na 120 miliónov eur.

Sadio Mane
Sadio Mane | zdroj: TASR

Guardiola vylúčil comeback Sancha

Tréner Manchestru City Pep Guardiola vylúčil možnosť príchodu hviezdy Borussie Dortmund Jadona Sancha, ktorého začali média spájať s  Cityzens predovšetkým z dôvodu, že by mohol byť ideálnou náhradou za odchádzajúceho Leroya Saneho do Bayernu Mníchov. Keď sa Guardiolu novinári spýtali na túto možnosť odpovedal jednoznačne: „Sám sa rozhodol z tohto klubu odísť, tak prečo by sa teraz vracal naspäť? To nedáva logiku.” Katalánsky tréner úradujúceho anglického šampióna tým pripomenul, že Sancho v roku 2017 odišiel do Borussie, kde sa stal veľkou hviezdou, práve z akadémie Manchestru City.

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Alaba hráčom Manchestru City?

Kým príchod JadonaSancha do Manchestru City Pep Guardiola vylúčil, podľa britského The Guardian to vyzerá oveľa reálnejšie s angažovaním Davida Alabu z Bayernu Mníchov. Rakúskemu krajnému obrancovi končí v Allianz aréne po budúcej sezóne zmluva a keďže sa zatiaľ nijako nepriblížil podpisu novej, je reálne, že bude cez leto na predaj. The Guardian pripomenul, že po odchode Leroya Saneho a Davida Silvu zostane v Manchestri City veľa voľného miesta, ktoré bude treba zaplniť novými posilami. Univerzál Alaba je na to ideálny kandidát.

David Alaba
David Alaba | zdroj: tasr

Messiho comeback domov

Viceprezident argentínskeho klubu Newell’s Old Boys Cristian D’Amico povedal, že Lionel Messi bude mať do ich klubu vždy otvorené dvere a verí, že jedného dňa sa vráti, aby v ňom ukončil kariéru. Messi hrával za tento klub do 13 rokov, kedy sa rozhodol pre odchod do barcelonskej akadémie La Masia. D’Amico poznamenal, že kedysi nikto neveril, že by mohol do Newells prísť Diego Maradona a tiež sa to stalo realitou. Teraz všetko podľa neho závisí len na Messim a jeho rodine. Nik iný do toho nemôže hovoriť.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Aubameyang sa stále nerozhodol čo ďalej

Pierre-Emerick Aubameyang po včerajšej výhre Arsenalu nad Norwichom, pri ktorej strelil dva góly, priznal, že sa stále nerozhodol, či predĺži s Gunners kontrakt. Zmluva gabonského útočníka končí v Arsenale po budúcej sezóne, no samotný futbalista, ktorý je aktuálne najlepším strelcom Premier League s 19 gólmi, naznačil, že počas tohto leta bude čeliť ohľadom svojej futbalovej budúcnosti zrejme najdôležitejšiemu rozhodnutiu v kariére. Lákajú ho totiž viaceré veľkokluby na čele s Barcelonou, Manchestrom United či Realom Madrid a všetkych z nich má väčšiu šancu na zisk trofejí než v prípade súčasného kádra Gunners.

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Rýchle správy

Transfer Window Podcast informoval, že Manchester UnitedBorussia Dortmund zvedú boj o služby tvorcu hry Aston VIlly Jacka Grealisha. 24-ročný Angličan v tejto sezóne Premier League strelil z pozície ofenzívneho stredopoliara 7 gólov a pridal 6 asistencií a vzhľadom na to, že Aston Villa je blízko vypadnutia, očakáva sa jeho predaj.

Taliansky denník Gazetta dello Sport tvrdí, že Inter Miláno poškuľuje po dvoch obrancoch londýnskej Chelsea – Marcosovi Alonsovi Emersonovi Palmierim. Pravdepodobnosť prestupu minimálne jedného z nich môžu gradovať, keď sa Chelsea priblíži k zisku vysnívanej posily z Leicestru City ľavého krajného obrancu 23-ročného Bena Chilwella, ktorého cena sa odhaduje na 40 miliónov eur.

27-ročný srbský krídelník Filip Kostič je podľa všetkého na odchode z Eintrachtu Frankfurt. O autora štyroch gólov a 12 asistencií tejto sezóny Bundesligy sa podľa Goal.com zaujímajú viaceré kluby z Premier League a taktiež Inter Miláno. Tieto fámy potvrdil aj športový riaditeľ Eintrachtu Fredi Bobic.

Nemecký Kicker informoval, že bundesligove Lipsko je blízko k ďalšiemu príchodu hráča z Red Bull Salzburg. Ide o 24-ročného juhokórejského reprezentačného útočníka Hwanga Hee-chana, ktorý v tejto sezóne rakúskej ligy strelil 11 gólov a pridal 12 asistencií. Predpokladá sa, že by mohol aspoň z časti zaplátať dieru po Timovi Wernerovi, ktorý prestúpil do Chelsea.