Main Content

Conte pochválil Alexisa Sancheza: Konečne sa dostáva do tempa

štvrtok, 2. júl 2020 11:10 | Autor: TASR

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: Instagram Inter Miláno

Miláno 2. júla (TASR) - Futbalisti Interu Miláno potvrdili úlohu favorita a v stredajšom 29. kole talianskej Serie A deklasovali na San Sire Bresciu Calcio 6:0.

V domácom drese absentoval pre trest slovenský obranca Milan Škriniar, jeho reprezentačný spoluhráč Nikolas Špalek za hostí nastúpil v 59. minúte už za rozhodnutého stavu 4:0.

Inter si poistil tretiu priečku zaručujúcu účasť v skupine Ligy majstrov, pred štvrtou Atalantou Bergamo má deväť kôl pred koncom náskok 7 bodov. Brescia je posledná a na záchranu stráca osem bodov. Čilský útočník Alexis Sanchez pripravil už v 5. minúte prvý gól pre Ashleyho Younga, potom v 20. minúte sám premenil penaltu a na konto si ešte zapísal aj asistenciu pri štvrtom góle domácich. Dánsky stredopoliar Christian Eriksen v závere zvýšil na 5:0 a dosiahol tak svoj prvý gól v Serii A od januárového prestupu z Tottenhamu.

"Udržali sme nohu na plyne celý zápas. Veľké pozitívum pre nás je fakt, že sme neinkasovali," citovala agentúra AFP Conteho, ktorý sa vyjadril aj na adresu Sancheza, ktorého predĺženie hosťovania z Manchestru United až do konca sezóny v Serii A sa dohodlo práve v deň duelu.

"Vzali sme ho sem pre jeho veľké kvality. Žiaľ, dlhší čas bol zranený. Až teraz sa začína opäť dostávať do tempa, hoci to ešte nie je ten Sanchez, ktorý sa mi tak páčil v Anglicku. Všetko čo môžem povedať je, že sa už dostal na správnu cestu a dnes ukázal skvelé predstavenie," dodal Conte.