Main Content

VIDEO: Prestupové špekulácie dňa (1.7.): Posily hlásia viaceré veľkokluby!

streda, 1. júl 2020 18:56 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Real môže ešte ľutovať. Hakimi hráčom Interu!

Viaceré zahraničné média vrátane rešpektovaného talianskeho novinára Gianlucu Di Marzia informovali, že Inter Miláno dnes podpísal novú zmluvu s platnosťou až do konca sezóny 2024/2025 s marockým krajným obrancom Achrafom Hakimim. Tento prestup sa teda javí byť hotovou vecou, hoci Inter má oficiálne predstaviť marockého reprezentanta ako novú posilu až po konci prebiehajúcej sezóny. Podľa medializovaných informácii zaňho Nerazzurri zaplatia Realu Madrid 40 miliónov eur. Hakimi patrí v 21-rokoch k najperspektívnejším krajným obrancom na svete, čo potvrdil počas hosťovania v Dortmunde, kde v tejto sezóne strelil 9 gólov a pridal 10 asistencií. To sú na obrancu úžasné štatistiky. Portál Goal.com k tomuto prestupu skonštatoval, že Inter realizoval fantastický obchod a Real Madrid možno ešte bude v budúcnosti veľmi ľutovať, že ho pustil tak lacno.

Achraf Hakimi (koláž)
Achraf Hakimi (koláž) | zdroj: Instagram

Saneho je prestup na spadnutie

Hoci oficiálna správa zatiaľ nevyšla, vyzerá to tak, že sága o prestupe Leroya SanéhoManchestruCity do BayernuMníchov sa blíži ku koncu. Nemecký denník Bild informoval, že Sane vraj už podpísal s Bavormi zmluvu a čaká sa len na dohodu o prestupe medzi Cityzens a Bayernom o prestupovej čiastke. Tá by mala podľa všetkého činiť maximálne 50 miliónov eur plus prípadne bonusy. Že prestup je naozaj blízko potvrdil aj Pep Guardiola, ktorý novinárom uviedol: ,,Vyzerá to tak, že naozaj ide do Mníchova. Prajem mu všetko najlepšie. Chcem mu poďakovať za všetky roky, ktoré sme spolu strávili. Bol by som veľmi rád, keby zostal u nás, avšak on sa rozhodol, že sa chce posunúť ďalej.“

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Káder Manchestru United potrebuje posilniť

Gary Neville skonštatoval, že ak chce mať Manchester United naozaj majstrovské ambície, musí byť na prestupovom trhu veľmi aktívny. Po včerajšej výhre na pôde Brighton & Hove Albion uviedol, že Red Devils potrebujú ďalších troch až štyroch hráčov na úrovni Bruna Fernandesa, aby dosiahli želanú úroveň kvality.

Ku kádru Manchestru United sa v rozhovore pre talkSPORT vyjadril aj bývalý asistent legendárneho Sira Alexa Fergusona René Meulensteen, ktorý skonštatoval, že v súčasnom tíme červených diablov mu chýba útočník typu Roberta Lewandowskeho. Solskjaer sa po odchode Lukakua do Interu rozhodol, že jeho hlavnými útočníkmi budú Martial Rashford, no to podľa Meulesteena nestačí. Zároveň dodal, že káder Oleho Gunnara Solskjaera nepotrebuje ďalšieho hráča na krídlo, keďže sa veľa špekuluje o Jadonovi Sanchovi z Borussie Dortmund. Nechce tým spochybňovať jeho nesporné kvality, no tvrdí, že takéto typy hráčov už v tíme z Old Traffordu sú, no typický zakončovateľ do stredu útoku ako Lewandowski nie.  

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Rýchle správy

Bayern Mníchov podľa nemeckého Bildu nespravil žiadny pokrok v rokovaniach o novej zmluve s Davidom Alabom. Súčasný kontrakt  mu končí už po budúcej sezóne a tak musia Bavori konať, ak oňho nechcú prísť po nasledujúcom ročníku bez finančného vyrovnania. Čoraz viac sa preto špekuluje, že Alaba je na odchode.

David Alaba
David Alaba | zdroj: tasr

Arsenal Londýn potvrdil, že podpísal so svojim talentovaným mladíkom Bukayom Sakom nový viacročný kontakt. Len 18-ročný krídelník debutoval vo farbách Gunners už v novemberi 2018 a je považovaný za jeden z najväčších talentov v Premier League. V tejto sezóne nazbieral už 11 asistencii.

Bukaya Saka
Bukaya Saka | zdroj: Instagram Arsenal FC

Vedenie Manchestru City predstavilo novú posilu. Je ňou len 18-ročný Španiel vyrastajúci v akadémii FC Barcelona, ktorý prichádza na Etihad Stadium z mládežníckeho tímu Juventusu Pablo Moreno. S tímom Pepa Guardiolu podpísal štvorročnú zmluvu.

Pablo Moreno
Pablo Moreno | zdroj: Instagram Pablo Moreno

Mladú posilu predstavil aj Bayern Mníchov, ktorý sa dohodol na štvorročnej zmluve s 18-ročným francúzskym mládežníckym reprezentačným obrancom Tanguyom Nianzom Kouassim, ktorý príde do Allianz arény z Parížu St. Germain. Po brankárovi Alexanderovi Nubelovi zo Schalke 04 ide už o druhú oficiálnu potvrdenú letnú posilu Bavorov.

 Tanguy Nianzou Kouassi
Tanguy Nianzou Kouassi | zdroj: Instagram