Main Content

Prestupové špekulácie dňa (30.6.): Barcelona pod paľbou kritiky, Juventus si vyhliadol ďalšiu posilu

utorok, 30. jún 2020 17:19 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Na Barcelonu sa valí kritika. Je príchod Pjaniča chybou?

To, čomu mnohí fanúšikovia Barcelony nechceli do poslednej sekundy veriť, sa napokon stalo realitou. Dlho avizovaná výmena Arthura do Juventusu Turín za MiralemaPjaniča sa skompletizovala v pondelňajších podvečerných hodinách, čo následne oficiálne potvrdili aj samotné kluby. Pjanič prichádza na Camp Nou z Juventusu za 60 miliónov eur a Arthur ide k Starej dáme za 72 miliónov eur. Barcelona teda skončila pri tejto výmene v pluse 12 miliónov, čo bol zrejme hlavný dôvod tohto transferu, ktorý si zožal veľa kritiky.

Pravdou je, že väčšina fanúšikov Barcelony s týmto krokom vedenia Kataláncov absolútne nesúhlasí. 23-ročný Arthur sa stával miláčikom domáceho publika a okrem toho aj on sám vyjadroval túžbu zostať na Camp Nou, kde mal dobre zázemie a výborný vzťah so spoluhráčmi. Naopak Pjanič bude čeliť neľahkej úlohe presvedčiť fanúšikov Blaugranas, že bude naozaj dobrou posilou a že dokáže Atrhura nahradiť.

Arthur, Miralem Pjanič
Arthur, Miralem Pjanič | zdroj: TASR

Portál Goal.com k tejto výmene skonštatoval: ,,Zo športovej stránky nedáva žiadny význam, pretože toto v skutočnosti nie je o futbale – je to biznise. Barcelona sa musí teraz sústrediť na to, aby dala do poriadku svoje financie a popri tom mala stále k dispozícii tím, ktorý dokáže vyhrať Ligu majstrov.”

Renomovaný portál taktiež uviedol, že Barcelona robí na prestupovom trhu v posledných rokoch mnohé nesprávne rozhodnutia. Od roku 2014, teda za posledných 6 rokov, minula na posily viac než miliardu eur, no len pat jej nákupov možno označiť za úspešných – Luis Suarez, Marc-Andre ter Stegen, Samuel Umtiti, De Jong a Arthur.

Portál The Athletic bol k prestupovej politike Barcelony ešte kritickejší, keď skonštatoval, že Barca naposledy uspela na prestupovom trhu v roku 2014, kedy za 165 miliónov eur priviedla trojicu Suarez, ter Stegen a Raktic. Odvtedy minula na posily viac než 800 miliónov, no ani jedna z nich nedokázala naplniť očakávania a stať sa skutočným lídrom tímu.

Koniec Setiena a príchod Xaviho?

Viacerí členovia vedenia Barcelony vraj požadujú, aby tréner QuiqueSetien dostal pre slabé výkony mužstva padáka a aby ho s okamžitou platnosťou nahradil v pozícii hlavného kormidelníka Blaugranas súčasný kouč B-tímu Barcelony Garcia Pimienta. Španielske RAC1 medzitým informovalo, že prezident klubu Josep Maria Bartomeu sa mal stretnúť so Setienom uňho doma, aby hovorili o možnom riešení napätej situácie, ktorú má podčiarkovať skutočnosť, že Setien vraj absolútne stratil dôveru hráčov v kabíne. Ti sú údajne nahnevaní, že svojim jednaním prispel k predaju Arthura do Juventusu.  

Iné zdroje uvádzajú, že kľúčové budú pre Setiena najbližšie zápasy s Atleticom Madrid a Villarrealom, ktoré rozhodnú o jeho budúcnosti na Camp Nou. Medzitým sa čoraz intenzívnejšie hovorí o tom, že by si na lavičku Barcelony mohol už budúcu sezónu sadnúť legendárny stredopoliar tohto klubu Xavi.

Xavi
Xavi | zdroj: © TASR

Rýchlesprávy

Juventus Turín podľa ESPN vstúpil do boja o služby 20-ročného krídelníka Ferrana Torresa z Valencie, na ktorého majú zálusk aj Liverpool a Manchester United. Cena tohto odchovanca Valencie sa odhaduje na 45 miliónov eur.

Holandský hrotový útočník Wout Weghorst z Wolfsrburgu sa podľa nemeckého Bildu ocitol v hľadáčiku skautov londýnskeho Arsenalu. Gunners chcú za 27-ročného autora 16 gólov uplynulý víkend skončenej sezóny Bundesligy ponúknuť 35 miliónov eur.

ChelseaFC chce získať pod svoje krídla 19-ročného stredopoliara AngelaGomesa, ktorému tento mesiac končí zmluva s Manchestrom United a Red Devils sa rozhodli, že s ním nový kontrakt nepodpíšu.

Novým trénerom BenficyLisabon by sa mohol už čoskoro stať bývalý kormidelník Tottenhamu Mauricio Pochettino, ktorý je aktuálne na voľnej nohe. V Benfice by mal nahradiť Bruna Lageho, pod ktorým sa po ďalšej prehre láme stolička.

Talianska futbalová legenda Andrea Pirlo sa stal trénerom tímu Juventusu Turín do 23 rokov. Informoval o tom renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio. Pre Pirla ide o vôbec prvú trénerskú pozíciu v kariére.