Main Content

OFICIÁLNE: Augsburg predstavil tri skúsené posily!

utorok, 30. jún 2020 05:33 | Autor: TASR

Augsburg 29. júna (TASR) - Nemecký klub FC Augsburg vystužil pred novou sezónou káder o troch skúsených futbalistov, ktorých získal od bundesligových konkurentov.

V pondelok angažoval stredopoliarov Tobiasa Strobla z Borussie Mönchengladbach, Daniela Caligiuriho z FC Schalke 04 a brankára Rafala Gikiewicza, ktorý prišiel z Unionu Berlín.

Všetci traja futbalisti majú nad 30 rokov. Kým Strobl s Caligiurim podpísali trojročné kontrakty, Gikiewicz dostal od predstaviteľov Augsburgu zmluvu do júna 2022. Poľský brankár pomohol vlani Unionu k postupu do najvyššej súťaže a tento rok sa podieľal na záchrane tímu medzi nemeckou ligovou elitou. "Majú silné charaktery, vo svojich kluboch boli lídri. Sme si istí, že nám pomôžu na ihrisku i mimo neho," povedal na adresu posíl pre agentúru AP generálny manažér Augusburgu Stefan Reuter.

Vedenie bavorského klubu takisto oznámilo, že Felix Uduokhai zostane v tíme aj v ďalšej sezóne po tom, ako Augsburg využil opciu po skončení hosťovania a dohodol sa s Wolfsburgom na trvalom prestupe 22-ročného obrancu.