Main Content

AKTUALIZOVANÉ: Barcelona kúpila hviezdu Juventusu, opačným smerom Arthur

pondelok, 29. jún 2020 18:14 | Autor: TASR

Arthur, Miralem Pjanič
Arthur, Miralem Pjanič | zdroj: TASR

Madrid 29. júna (TASR) - Brazílsky futbalista Arthur Melo posilní od sezóny 2020/2021 káder Juventusu Turín. Opačným smerom mieri Miralem Pjanič. 

Úradujúci taliansky majster sa v pondelok dohodol s vedením FC Barcelona na prestupe 23-ročného stredopoliara Arthura, za ktorého zaplatil Kataláncom 72 miliónov eur.

Ďalších desať miliónov môže získať španielsky šampión na prípadných bonusoch, informovala agentúra AFP.

Arthur odštartoval profesionálnu kariéru v Gremiu, do Barcelony prišiel v júli 2018, keď podpísal s klubom šesťročnú zmluvu. Skóroval hneď pri svojom debute za "blaugranas", keď sa strelecky presadil v prípravnom zápase s Tottenhamom. Počas dvoch rokov nastúpil za Barcelonu v 48 ligových zápasoch, v ktorých strelil tri góly. Na konte má aj 20 štartov v reprezentačnom A-tíme.

Aktualizované:

Opačným smerom putuje v separátnom prestupe bosniansky stredopoliar Miralem Pjanič, za ktorého zaplatí Barcelona 60 miliónov eur. Ďalších 5 môže doplatiť formou bonusov. Pjanič bude hráčom Barcelony nasledujúce štyri sezóny. Výkupná klauzula číní astronomických 400 miliónov eur.

Arthur aj Pjanič zostanú vo svojich súčasných mužstvách až do konca ročníka 2019/2020, ktorý zahŕňa aj augustovú vyraďovaciu časť Ligy majstrov.