Main Content

Prestupové špekulácie dňa (29.6.): Škriniar napokon do Premier League? Sancho, Hakimi, Aguero & Xavi

pondelok, 29. jún 2020 17:57 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Výmena Škriniar – Sergio Aguero?

Dnes začíname špekuláciou, ktorá dozaista zaujíma slovenských fanúšikov najviac. Inter Miláno podľa talianskeho Calciomercato plánuje ponúknuť Manchestru City služby nášho reprezentanta Milana Škriniara výmenou za útočníka SergiaAguera. Pravdou je, že Manchester City má o Škriniara záujem už dlhšiu dobu, pretože Pep Guardiola potrebuje na Etihad Stadium zaplátať v strede obrany dieru, ktorá zostala po odchode Vincenta Kompanyho. Pochopiteľne však nie je jediným stopérom na trhu, ktorého si na túto pozíciu vyhliadol.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Otázne je najmä to, či by boli Cityzens ochotní za týmto účelom obetovať služby svojej klubovej ikony a historicky najlepšieho strelca klubu, čo sa nám aktuálne zdá málo pravdepodobné, hoci Aguerovi končí po budúcej sezóne v Manchestri zmluva a Cityzens vedia, že s ním musia rokovať o novej.

Sergio Agüero
Sergio Agüero | zdroj: TASR

Mimochodom skutočnosť, že Inter poškuľuje po službách Aguera, teda za predpokladu, že sú tieto fámy pravdivé, môže naznačovať aj to, že Nerazzurri sú bližšie k predaju Lautara Martineza do Barcelony. My by sme však v prípade tejto špekulácie radi zostali pri zemi zatiaľ sa skôr prikláňame k možnosti, že je poriadne pritiahnutá za uši. Uvidíme, čo prinesú ďalšie týždne.

Sancho je príliš drahý na odchod

Generálny riaditeľ alebo ak chcete CEO Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke očakáva, že Jadon Sancho zostane aj v budúcej sezóne hráčom žlto-čiernych. Dôvod je prostý – jeho trhová cena je taká vysoká, že si ho pri aktuálnej ekonomickej situácii nebude dovoliť kúpiť žiadny iný klub.

Watzke pre nemecký Sport1 povedal: ,,Ak za nami Jadon príde a povie, že chce odísť, čo sa doteraz ani náznakom nestalo, a nájde sa nejaký klub, ktorý ho bude ochotný vyplatiť, potom o tom budeme diskutovať. Nemyslím si však, že sa objaví nejaký klub, ktorý by zaplatil takú čiastku. Neexistuje naňho žiadna koronavírusová“ zľava. Obdobie, kedy sme museli predávať našich najlepších hráčov je za nami. Nemyslím si, že sa dočkáte letného prestupu.”

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Hakimi blízko prestupu do Interu

Generálny riaditeľ Interu Miláno Giuseppe Marotta povedal, že Nerazzurri pokročili v jednaniach s Realom Madrid o možnej budúcnosti krajného obrancu Achrafa Hakimiho. Toho sa nepodarilo udržať Borussi Dortmund, v ktorej pôsobil posledné dve sezóny formou hosťovania, čo už oficiálne potvrdil aj športový riaditeľ žlto-čiernych Michael Zorc. Kmeňový zamestnávateľ marockého reprezentanta zo Santiago Bernabeu zatiaľ váha, ako naloží s jeho službami a preto je jednou z možností aj spomínaný predaj do Interu. Milánčania si podľa Sky Sports pripravili na jeho kúpu 40 miliónov eur a Marotta vraj verí, že sa dohoda spečatí už v najbližších dňoch. Výbornú prácu pri jednaniach podľa neho spravil jeho kolega a športový riaditeľ Interu Piero Ausilio.

Achraf Hakimi
Achraf Hakimi | zdroj: TASR

Aktuality ohľadom výmeny Arthur - Pjanič

Mnohých z vás určite zaujíma, ako pokročila avizovaná výmena hviezdnych stredopoliarov medzi BarcelonuJuventusom Turín, teda výmena Arthura za Miralema Pjaniča. Tí, ktorí tvrdili, že prestup je už oficiálny boli minimálne v čase nahrávania nášho videa na omyle, hoci všetko nasvedčovalo tomu, že je k nemu veľmi blízko. Barcelona mala na tejto výmene aj zarobiť, keďže za Arthura mala dostať vo finančnom varovaní 70 miliónov eur, kým Juventus za Pjaniča len“ 60 miliónov. Obaja hráči už mali v nedeľu úspešne podstúpiť lekárske  previerky a ak sa neobjaví nič nečakané, dohoda bude spečatená ešte tento mesiac, aby ho mohla Barcelona zarátať z rozpočtových dôvodov do účtovníctva ešte pred uplynutím prvého polroka 2020.

Aktualizácia: Barcelona podvečer oficiálne potvrdila prestup Arthura do Juventusu Turín za 72 miliónov eur. Ďalších 10 miliónov môže zarobiť na bonusoch. Následne zhruba o hodinu neskôr taktiež oficiálne potvrdila príchod Miralema Pjaniča za 60 miliónov eur s možnosťou doplatenia bonusov v hodnote 5 miliónov. Viac sa dozviete v tomto článku

Arthur, Miralem Pjanič
Arthur, Miralem Pjanič | zdroj: TASR

V rýchlosti

Inter Miláno sa zaujíma o služby stredopoliara Sandra Tonaliho z Brescie. Podľa Gazetta Dello Sport by zaňho mohol zaplatiť 35 miliónov eur. CEO Interu Marotta zároveň prezradil, že Inter je blízko k dohode s Manchestrom United o predĺžení hosťovania Alexisa Sancheza až dokonca tejto sezóny.

Barcelonska legenda Xavi sa podľa portálu Goal.com pripravuje na to, že v budúcnosti bude viesť katalánskeho giganta ako hlavný tréner. ,,Mojim najväčším snom je, že sa stanem trénerom Barcelony a pomôžem jej opäť vyhrávať ako mala vo zvyku, povedal v rozhovore pre katarský Sport, kde vedie miestny klub Al Sadd. Xavi však popri tom poznamenal, že potrebuje ešte nejaký čas, aby nadobudol potrebné skúsenosti.

Xavi
Xavi | zdroj: © TASR

Podľa zdrojov portálu Goal.com je tréner LiverpooluJurgen  Klopp spokojný so súčasnou skladbou svojho mužstva a na prestupovom trhu nebude vyvíjať výraznú aktivitu. Je teda možné, že ak Liverpool angažuje nejaké posily, stane sa tak až neskôr a len v prípade, že sa objaví výhodná príležitosť.

Pep Guardiola podľa zámorskej ESPN zaostril na služby Dwighta McNeila, 20-ročného krídelníka z Burnley, ktorého vraj považuje za vhodnú náhradu za odchádzajúceho Leroya Saneho. Ten podľa všetkého odíde do Bayernu Mníchov.