Main Content

Setien nepriamo skritizoval Griezmanna. Môže za vyrovnanie Celty

nedeľa, 28. jún 2020 17:24 | Autor: TASR

Quique Setien, Antonie Griezmann
Quique Setien, Antonie Griezmann | zdroj: TASR

Barcelona 28. júna (TASR) - Katalánsky veľkoklub FC Barcelona si opäť skomplikoval situáciu v boji o španielsky futbalový titul. Remizoval druhýkrát z uplynulých troch duelov, tentokrát v sobotu na ihrisku zachraňujúcej sa Celty Vigo 2:2.

Luis Suarez v prvom polčase otvoril skóre hlavičkou po priamom kope Lionela Messiho a ten istý hráč poslal "blaugranas" opäť do vedenia, keď ruský útočník Fjodor Smolov po prestávke vyrovnal. Lenže klub z Galície sa dokázal opäť dostať na rovnovážny stav dve minúty pred koncom, keď z priameho kopu presne trafil Iago Aspas. Domáci mohli dokonca zvíťaziť, keď v nadstavenom čase mal ešte veľkú šancu striedajúci Nolito.

"Náš tím urobil množstvo vecí dobre v tomto zápase. Mali sme odohrať pohodlný duel, no urobili sme chyby. Musíme isté veci zmeniť. V závere sme inkasovali, pretože jeden hráč skákal, hoci mal stáť v múre," zhodnotil zápas tréner Barcelony Quique Setien a nepriamo skritizoval Antoina Griezmanna.

Autor záverečného gólu Aspas mal po zápase pochopiteľne lepšiu náladu. "Chcel by som poďakovať našim trénerom brankárov. Dokonale nám na videu zanalyzovali, ako Barcelona bráni priame kopy. Videl som priestor pri Griezmannovi a presne tam som nasmeroval strelu," povedal útočník Celty.

Barcelona v tejto sezóne nepredvádza na ihriskách súperov oslnivé výkony, už päť zápasov prehrala. "Strácame vonku dôležité body, čo sa nám v predchádzajúcich sezónach nestávalo. Tie body boli dôležité. Musíme vyhrať všetky zostávajúce stretnutia v sezóne a dúfať, že Real Madrid niekde zaváha. Tento duel v nás zanechal stopy frustrácie," podotkol podľa DPA sklamaný útočník Kataláncov Luis Suarez. Barcelona mala po sobotnom zápase jednobodový náskok pred druhým Realom Madrid, ten sa však mohol vrátiť na čelo tabuľky v prípade víťazstva na ihrisku Espanyolu (v nedeľu o 22.00 SELČ).