Main Content

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Power Rankings)

utorok, 13. december 2011 17:12 | Autor: Martin Gregor

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Power Rankings)
REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Power Rankings) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášam vám prvý diel novej pravidelnej utorňajšej rubriky Sport7.sk s rebríčkom piatich tímov tzv. Power Rankings, ktoré majú z môjho pohľadu v momentálnej dobe najlepšiu formu. Budem rád keď sa k poradiu vyjadríte v diskusií, pripadne do nej napíšete váš vlastný výber.

 

  FCBARCELONA

Sobotňajšie El-Classico nerozhodlo len o dočasnom lídrovi La Ligy, ale aj o tomto poradí. Ak by Real Madrid zvíťazil celkom určite by bol na prvom mieste. Barcelončania mi v sobotu v noci dokázali, že sú stále tým istým skvelým mužstvom ako v minulom ročníku a je veľmi pravdepodobné, že ich ani v tejto sezóne v dôležitých stretnutiach (narážajúc na Ligu majstrov a budúcoročné El-Classico) nik nezastaví.

Zverenci Pepa Guardiolu boli po väčšinu stretnutia proti Pusinkám lepší. Na rozdiel od Ronalda, ktorý sklamal, Lionel Messi opäť dokázal, že dokáže byť X-faktorom aj v súbojoch proti najvážnejším konkurentom. Preto si podľa mňa Argentínčan opäť zaslúži ocenenie pre najlepšieho hráča planéty.

V sobotu sa k Messimu pridal skvelý Iniesta, spoľahlivý Pique či nestarnúci Puyol. Je vidieť, že do kádra výborne zapadol Alexis Sanchéz a Cesc Fabregas. Výkonnosť Blaugranas bude pravdepodobne ešte gradovať, nakoľko práve títo dvaja hráči sa čoraz viac zžívajú s novým prostredím. Ak sa vám preto zdá tohtoročná La Liga vyrovnanejšia rozhodne to nie je preto, že by už "Barca" nebola taká dominantná. Vďačíme za to Realu Madrid a sme radi.

  CHELSEA

Po katastrofálnom novembri, v ktorom vyhrala Chelsea len dva zo šiestich zápasov sa diskutovalo v Británií hlavne o tom, kedy dôjde Amramovičovi trpezlivosť a zbaví sa mladého trénera Blues Andreho VIllasa-Boasa. Portugalčan však cítil od majiteľa klubu podporu, ktorú dokonale zužitkoval a dôležitý december odštartoval bravúrnym spôsobom.

Tri mimoriadne dôležité výhry v priebehu ôsmych dní posunuli Blues na druhé miesto tohto rebríčka a na tretie miesto Premier League. Najprv prišlo dôležité a jasné víťazstvo na pôde v tej dobe tretieho Newcastle 0-3. O tri dni neskôr, 6. decembera, predviedli dominantný výkon v súboji “o všetko” v Lige majstrov s Valenciou (3:0),  aby skvelý týždeň zavŕšili v dohrávke 15. kola Premier League, v ktorej zdolali dovtedy jediný neporazený tím ligy Manchester City 2:1.

Vo včerajšom zápase ma Chelsea presvedčila, že patrí na druhé miesto rebríčka nielen víťazstvom, ale hlavne predvedenou hrou. Vo všetkých zápasových štatistikách okrem počtu faulov Blues dominovali a preto podľa mňa zaslúžene zvíťazili.

  REAL MADRID

Pred týždňom by bol Real Madrid jasným lídrom tohto poradia. Po domácej prehre s Barcelonou však musel prísť zákonitý prepad o pár priečok nižšie. Až do sobotňajšieho El-Clasica Pusinky v Primera Division neprehrali a s bilanciou 15 výhier v rade boli bez diskusie v najlepšej forme hrajúcim mužstvom na starom kontinente.

Real ma v ostro sledovanom sobotňajšom galapredstavení na Santiago Bernabeu vôbec nesklamal, naopak príjemne prekvapil. Bol som toho názoru, že v prípade nepriaznivého stavu Mourinhovi zverenci znervóznejú a dopustia sa škaredých faulov aj s tým, že sa dočkáme červených kariet. Hráči Realu (ale aj Mourinho) akoby konečne dospeli a k ničomu čo by pripomínalo minulú sezónu sa neznížili. To je pre mňa jasný signál, že v tomto roku bude boj o titul v La Lige ešte poriadne zamotaný. V sobotu čaká Biely Balet zápas v Seville a ak “Mourinhovci” zvíťazia Vianoce strávia na prvom mieste španielskej tabuľky.  

  ARSENAL

Bravó, Bravó, Bravó, Arséne Wenger! Na Arsenal by som októbri nestavil ani deravý groš a preto teraz ľutujem. Francúzsky trénersky virtuóz dokázal spoločne s veľkým prispením skvelého Robina Van Persieho nevídaným spôsobom vytiahnuť Gunners zo stoky takmer až na futbalové výslnie. Arsenal je vďaka sérií ôsmych zápasov bez porážky v Premier League naspäť v boji o titul anglického majstra. Okrem toho sa Gunners dostali pohodlne do osemfinále Ligy majstrov, čo sa naopak nepodarilo ani jednému tímu z Manchestru.

Arsenal pravdepodobne z tohto rebríčku čoskoro vypadne na úkor Manchestru United, Manchestru City (s ktorým hrá v nedeľu) či Bayernu Mníchov, no v tomto týždni si svoju štvrtú pozíciu zaslúži. 

 JUVENTUS TURÍN

Aktuálny líder talianskej Serie A ťaží hlavne z toho, že sa môže plne sústrediť na priebeh ligovej sezóny. Na rozdiel od AC Miláno, Neapolu, či Interu Miláno nemá žiadne povinnosti v pohárových zápasoch a túto výhodu dokonale napĺňa. Turínčania v doterajšom priebehu sezóny ani raz neprehrali a nebyť dvoch ťažkých zápasov v Neapole a s AS Rím (v oboch vonku remizovali) mohol byť ich náskok na čele ligy ešte výraznejší. 

Neváhajte a napíšte vaše poradie do diskusie pod článkom!

Odporúčané články