Main Content

Prestupové špekulácie (25.6.): Barcelona to má rozohraté na viac strán

štvrtok, 25. jún 2020 16:52 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Vymenia si Barcelona a Tottenham hráčov?

Podľa britského The Independent je Barcelona pripravená uzavrieť s Tottenhamom výmenu, v rámci ktorej by získala služby stredopoliara Tanguya Ndombeleho. Za 23-ročného francúzskeho reprezentanta na oplátku ponúka služby Philippeho Coutinha, ktorý je stále jej kmeňovým hráčom, alebo Nelsona Semeda. Odchod Ndombeleho z Tottenhamu rozhodne nie je vylúčený, pretože tento mladý Francúz nemá dobré vzťahy s trénerom Josém Mourinhom.

Tanguy Ndombélé
Tanguy Ndombélé | zdroj: Instagram

Koulibaly na ceste do Etihad Stadium

Novinár Sunday Times Duncan Castles informoval, že v tomto momente je k zisku Kalidoua Koulibalyho bližšie Manchester City než jeho najväčší rival posledných dvoch ročníkov Premier League liverpoolskyFC. Kým na Anfield Road dúfajú, že Koulibaly vytvorí s Van Dijkom stopérsku dvojicu snov, Guardiola potrebuje vna Etihad Stadium vyriešiť tento dôležitý post azda ešte súrnejšie. Neprítomnosť dlhoročnej opory zadných radov Cityzens Vincenta Kompanyho je totiž veľmi citeľná. Podľa Sunday Times by mohol Koulibaly prestúpiť do Premier League za čiastku okolo 70 miliónov libier a ako tvrdí rovnaký zdroj, Neapol je vraj pripravený na jeho predaj.

Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly | zdroj: TASR

Arthur jednou nohou v Juventuse, Barca získa potrebné peniaze

Aj dnes tu máme novú správu ohľadom avizovanej výmeny PjaničArthur. Podľa informácii, ktoré potvrdil portál Goal.com, sa Barca a Juventus včera podvečer predsa len dohodli na tom, že uzavrú tento deal. Barcelona by mala za Arthura zinkasovať okolo 70 miliónov eur. Peniaze, ktoré by tým získala, sa jej výrazne zídu. Môže ich totiž zarátať do účtovnej ročnej uzávierky k 30. júnu, čím zníži svoje avizované straty súvisiace najmä s ekonomickými dopadmi pandémie koronavírusu. Zároveň logicky nabádajú k možnosti ich využitia na získanie Lautara Martineza z Interu Miláno. Katalánci chcú okrem toho v lete predať Philippeho Coutinha, čím by opäť mohli získať ďalšie peniaze na financovanie nákupu posíl. Ako informoval Goal.com už zhruba pred mesiacom, v súčasnom tíme Blaugranas je údajne len štvorica, ktorá v žiadnom prípade nie je na predaj. Ide o Messiho, Frenkieho de Jonga, Marca-Andre ter Stegena a Clémenta Langleta. 

Futbalisti FC Barcelona
Futbalisti FC Barcelona | zdroj: TASR

Aubameyang by mal odísť, chce ho aj Juventus

Portál Le10Sport tvrdí, že do boja o služby Pierrea-EmerickaAubameyanga, ktorý naznačil, že po tejto sezóne možno odíde z Arsenalu, vstúpil aj Juventus Turín. Okrem Starej dámy majú Aubameyanga v hľadáčiku aj Barcelona či Inter Miláno. K možnému odchodu gabonského útočníka z Emirates Stadium sa vyjadrila aj legenda Gunners Francúz EmmanuelPetit, ktorý kriticky vyhlásil, že 75% súčasného tímu Mikela Artetu si nezaslúži obliekať dres Gunners, pretože si ho nevážia. Nuž a radí medzi nich aj Aubameyanga, pretože verejne naznačil, že zvažuje svoj odchod.

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Rýchle správy

Zinedine Zidane dúfa, že Sergio Ramos predĺži zmluvu s Realom Madrid a v tomto klube neskôr aj ukončí aktívnu kariéru. Súčasný kontrakt kapitána Bieleho baletu končí už po budúcej sezóne, kedy bude mať 35 rokov. Pri pohľade na jeho súčasnú formu je však zrejmé, že ešte nejaký ten rok na najvyššej úrovni určite zvládne.

Sergio Ramos
Sergio Ramos | zdroj: TASR

Paríž St. Germain sa snaží získať služby janovského supertalentu 19-ročného krídelníka TakefusuKuba, ktorý je kmeňovým hráčom Realu Madrid, no hosťuje v Mallorce. V zmluve s Bielym baletom má výkupnú klauzulu vo výške 250 miliónov eur a podľa plátku AS chce v Madride zostať. PSG to bude mať teda veľmi ťažké.

Podľa Calcio Mercato si AC Miláno stanovilo za cieľ čím skôr podpísať novú zmluvu s brankárom Gianluigim  Donnarummom. Jednému z najperspektívnejších brankárov totiž končí na San Siro zmluva už po budúcej sezóne a Rossoneri sa obávajú, že by následne mohol odísť zadarmo. O služby 21-ročného talianskeho rodáka je pritom veľký záujem zo strany mnohých veľkoklubov.

Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma | zdroj: TASR

Športový riaditeľ Borussie Dortmund, ktorý mal na svedomí viacero úspešných obchodov žlto-čiernych v predchádzajúcom období, Michael Zorc, podpísal s Borussiou novú zmluvu so konca roka 2022.