Main Content

VIDEO: Mladý Argentínčan prepísal históriu La Ligy! Na toto sa nechytá ani Messi

Madrid 25. júna (TASR) - Stredopoliar Luka Romero z RCD Mallorca sa stal najmladším hráčom, ktorý nastúpil na zápas v španielskej najvyššej futbalovej súťaži. V La Lige zaznamenal v stredu debut vo veku 15 rokov a 219 dní.

Prekonal tak bradatý 81-ročný rekordný zápis, ktorý držal Francisco Bao Rodriguez "Samson" zo Celty Vigo. Ten 31. decembra 1939 nastúpil proti FC Sevilla vo veku 15 rokov a 255 dní.

Argentínčan Romero si prvú čiarku do štatistiky štartov v La Lige pripísal v súboji proti slávnemu Realu Madrid, keď do duelu 31. kola naskočil v 83. minúte. "Biely balet" zdolal hostí 2:0, za RCD odohral v základnej zostave 61 minút slovenský reprezentačný obranca Martin Valjent.

Ofenzívny stredopoliar Romero začal s prvým mužstvom trénovať len 1. júna. Narodil sa v Mexiku argentínskej rodine a Argentínu už reprezentoval vo výbere do 15 rokov. Informovala agentúra AFP.

Mladík je čoraz viac porovnávaný so svojim krajanom Messim, ktorého v tomto smere značne prekonal. Najväčšia ikona argentínského futbalu sa síce stal najmladším hráčom Barcelony, ktorý kedy vybehol na trávnik v súťažnom zápase (17 rokov, tri mesiace a 22 dní v súboji s Espanyolom), no bolo to vekovo výrazne neskôr, než v prípade Luku Romera.