Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (13.12.)

utorok, 13. december 2011 12:30 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (13.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (13.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

TOTTENHAM: Spurs sa pokúsia počas zimy získať na hosťovanie Kaká z Realu Madrid. Uvádza to britský denník Daily Express. Kaká nastúpil v tejto sezóne na 16 zápasov Bieleho baletu, avšak len v ôsmych ako člen základnej jedenástky.

TOTTENHAM: O Romana Pavljučenka, ktorý nedostáva od Harryho Redknappa v zostave Spurs takmer žiadnu šancu sa začal zaujímať konkurenčný Queens Park Rangers. Potvrdil to hráčov agent Oleg Arťemov. Pavljučenka chcel Tottenham nedávno vymeniť za Loica Rémyho z Marseille, táto transakcia sa však podľa Rémyho agenta napokon neuskutoční.

CHELSEA:
Nicolas Anelka definitívne opustí počas zimy anglickú Premier League a zamieri do Číny, v ktorej bude hájiť farby tímu Šanghaj Šen-chua. Anelku pred podpisom dvojročnej zmluvy s klubom z futbalovo exotickej krajiny neodrazil ani záujem Tottenhamu či West Hamu. Šanghaj by chcel dokonca kúpiť aj Anelkovho spoluhráča Didiera Drogbu.

CHELSEA:
Podľa brankára Chelsea Petra Čecha sa včera Blues vďaka výhre 2-1 nad Manchestrom City vrátili do priameho boja o titul. ,,Oba tímy z Manchestru sme dostali pod tlak. Keby sme prehrali, za City by sme boli už o 13 bodov a to by bolo príliš. Sedem vyzerá inak ako trinásť. Uvidíme, čo s Citizens urobí prvá prehra v súťaži,“ povedal Čech na svojej oficiálnej stránke.

CHELSEA:
Frank Lampard dementoval akékoľvek špekulácie o jeho odchode zo Stamford Bridge pred uplynutím platného kontraktu, ktorý mu trvá do konca sezóny 2012/2013. V súvislosti s 33 ročnou oporou Blues sa v posledných dňoch písalo ako o adeptovi na prestup do Realu Madrid.  

LIVERPOOL:
Podľa denníku Talskport vyhral Liverpool súboj o talentovaného Jordana Ibeho, o ktorého sa zaujímalo na trhu viacero veľkoklubov. Iba 16 ročný rodák z Londýna hráva na poste hrotového útočníka.

ZOSTAVA TÝŽDŇA:
Prestížny futbalový portál goal.com zverejnil na svojej stránke ideálnu jedenástku 15. kola. Podľa portálu sa stal najlepším brankárom víkendových zápasov Michel Vorm zo Swansea. Tony Hibbert (Everton), Martin Škrtel (Liverpool), Steve Caulker (Swansea) a Marc Wilson (Stoke) tvoria ideálnu obrannú štvoricu. Alexandre Song (Arsenal),Nani, Wayne Rooney (obaja Manchester United) a Matthew Etherington (Stoke) sa ocitli v zálohe a Daniel Sturridge (Chelsea) s Robinom van Persiem (Arsenal) v útoku.