Main Content

OFICIÁLNE: Richard Lintner končí ako šéf Pro-Hokeja!

pondelok, 22. jún 2020 15:40 | Autor: TASR

Richard Lintner
Richard Lintner | zdroj: TASR

Banská Bystrica 22. júna (TASR) - Dozorná rada spoločnosti Pro-Hokej odvolala šéfa riadiaceho orgánu Tipsport Ligy Richarda Lintnera. Na pondelňajšom zasadnutí v Banskej Bystrici poverila dočasným riadením najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Imreho Valáška, riaditeľa HC Nové Zámky.

"Na dnešnom stretnutí dozornej rady sme rozhodli o odvolaní riaditeľa Richarda Lintnera. Predchádzali tomu záležitosti, ktoré sme ako členovia dozornej rady od neho vyžadovali a nedostali sme ich v súlade s našimi požiadavkami. Riadne valné zhromaždenie Pro-Hokeja je zvolané na 21. júla, dovtedy bude riadiť Pro-Hokej Imre Valášek," potvrdil Roman Porubský, člen dozornej rady Pro-Hokeja.

Rozhodnutie štvorice členov dozornej rady Jozefa Mitochu, Milana Čankyho, Róberta Ľuptáka a Porubského v neprospech Lintera bolo jednohlasné. "V utorok pôjdeme za Richardom Lintnerom, aby sme prebrali nejaké veci. Ale hlavný dôvod odvolania je, že kluby nemajú s Pro-Hokejom uzavreté práva na reklamu. Richard to mal na starosti a upozorňovali sme ho na to," zdôraznil Čanky.

Rozhodnutie o odvolaní Lintnera však nevzniklo na pondelňajšom zasadnutí. Ako priznal Ľupták, kluby o tejto možnosti diskutovali už dlhšie: "Kluby sa na tom dohodli už na minulom zasadnutí. Okrem nedoriešených práv sme boli nespokojní aj v iných veciach. Možno sme ťažšie komunikovali a možno treba skúsiť niečo nové. Kluby s tým boli stotožnené. Richard nejaké veci nechcel počuť a akceptovať, ale pre hokej urobil veľa práce. My sa s ním chceme rozísť v dobrom, ale chceme viac napredovať. Budeme hľadať nového riaditeľa, po ťažkej situácii po pandémii koronavírusu to nemáme jednoduché. Návrh na nového riaditeľa budú dávať kluby, budeme to spoločne riešiť."