Main Content

Kto by mal dostať Hartovú trofej? Pastrňák nemá o favoritovi pochybnosti

utorok, 16. jún 2020 09:36 | Autor: TASR

David Pastrňák
David Pastrňák | zdroj: TASR

New York 16. júna (TASR) - Český hokejista David Pastrňák si myslí, že Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča základnej časti NHL 2019/2020 by mal dostať Leon Draisaitl.

Nemecký útočník v službách Edmontonu ovládol ligovú produktivitu, za čo už získal Art Ross Trophy, podľa Pastrňáka je aj jasný kandidát na zisk toho najprestížnejšieho individuálneho ocenenia.

Leon Draisaitl
Leon Draisaitl | zdroj: TASR

"Pre mňa osobne je to jednoznačná záležitosť. Nie je o čom. Hartovu trofej by mal získať Leon Draisaitl. Spôsob, akým odohral túto sezónu, z neho robí jasného kandidáta," povedal krídelník Bostonu. Draisaitl nazbieral v 71 zápasoch 110 bodov (43+67) a vyhral produktivitu s 13-bodovým náskokom pred spoluhráčom z Edmontonu Connorom McDavidom (97 b.). Za nimi skončili na treťom mieste Pastrňák a Artemij Panarin z NY Rangers, obaja zhodne získali 95 bodov.

Pastrňák je pritom sám jedným z adeptov na zisk Hart Trophy. Bostonu pomohol vybojovať Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti a spoločne s Alexandrom Ovečkinom dostali Maurice Richard Trophy určenú najlepšiemu kanonierovi súťaže, obaja zhodne nastrieľali v základnej časti 48 gólov.

Kým ruský strelec ju získal deviatykrát v kariére, Pastrňák sa z nej tešil premiérovo. "Je pre mňa obrovská pocta, že môžem cenu zdieľať s Alexom. Veď ju vyhrával takmer každú sezónu. Je niečo výnimočné, že som ju získal spolu s ním," citoval web NHL českého útočníka.

Ten prišiel o možnosť pokoriť 50-gólovú hranicu po tom, ako základnú časť stopli v marci pre šíriaci sa koronavírus. Vedenie ligy v máji rozhodlo, že sa už v nej nebude ďalej pokračovať a po reštarte bude 24 tímov hneď bojovať o Stanleyho pohár.

"Ak mám byť úprimný, viac ma mrzelo, že som nemohol zaútočiť na 100-bodovú métu, než na 50-gólovú hranicu. Celkovo to však bola vydarená základná časť. Niekedy sa v živote stávajú veci, ktoré nemôžete kontrolovať a presne to sa udialo," poznamenal Pastrňák, ktorý zatiaľ zostáva v Prahe. Do Bostonu vycestuje až pred otvorením tréningového kempu v rámci tretej fázy pred reštartom ligy. Bruins sú jedným zo štvorice tímov vo Východnej konferencii, ktoré nemusia hrať predkolo a postúpia priamo do 1. kola play off. Spolu s Tampou Bay, Washingtonom a Philadelphiou si zahrajú na miniturnaji o čo najlepšie nasadenie vo vyraďovačke.