Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Bye Bye Manchester či podivný zázrak Lyonu

pondelok, 12. december 2011 14:28 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Bye Bye Manchester či podivný zázrak Lyonu
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Bye Bye Manchester či podivný zázrak Lyonu | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Bye, bye Manchester bye, bye!

Kde sa dvaja bijú, tam sa smeje na nich celý svet. Dva aktuálne najlepšie kluby anglickej ligy ukázali, čo znamená sila peňazí v milionárskej súťaži naproti nadšeniu z hry a šanci presadiť sa. Manchester City má najdrahší káder v histórií futbalu. Aj keď sa ocitol v skupine smrti, tak sa právom očakával jeho bezproblémový postup ďalej. Výsledkom je ale vytriezvenie a zrejme aj potreba opäť niekoho kúpiť. Napríklad v takom Neapole pobehuje zopár hráčov hodných kúpy. A bol to práve náš Marek Hamšík, ktorý City na diaľku vykopol z Ligy Majstrov. Svojím gólom a asistenciou iba potvrdil oprávnenosť nominácie medzi 5 najlepších ofenzívnych stredopoliarov Európy. Novú krv by potrebovali taktiež v Manchestri United a už zrejme americkí majitelia potichučky aj rozmýšľajú čo chýba v hráčskom kádri. Veď počítajme. „Šestka“ doma v derby, facka v ligovom pohári doma od priemerného druholigistu, aktuálne K.O. v skupine, ktorá snáď ľahšie byť vyžrebovaná nemohla. A tak najbližší mesiac ukáže či nakoniec nebudú musieť United počítať body aspoň do štvrtého miesta, aby mali šancu vypadnúť z Ligy Majstrov aj o rok. Po novom roku teda čakajú celý Manchester dlhé štvrtkové večery pri Európskej Lige. A snáď tam budú hrať lepšie ako tretí v poradí Premier League Tottenham Hotspur, ktorému už pomôže iba „Záhrebský zázrak“!

Liga Majstrov sa vyfarbila


A tento krát nielen tým, že už vieme ktorých 16 farebných kombinácií dresov bude viditeľných v osemfinále. Pätnásť postupujúcich slávi zaslúžený postup a jeden musí vysvetľovať, že za zázrakom sú iba jeho schopnosti. Tomu ale veria naozaj iba v Lyone. Dá sa dostať na takejto úrovni 7 gólov za takmer presne 30 minút? Nuž keď je v hre postup a veľké peniaze, tak je všetko možné! Keďže rozhodcovia podrezali v prvom polčase Ajax Amsterdam, dostala UEFA v druhom polčase predčasný Vianočný darček zo Záhrebu. Doslova Vianočným zázrakom by bolo rýchle zavedenie videa do futbalu. Keby bolo v Amsterdame, tak v Záhrebe by sa nič nestalo, pretože by to nebolo potrebné. Lenže na keby sa nehrá a my sa môžeme iba opýtať, kedy sa kompetentní spamätajú? Len škoda, že Lyon na postup nepotreboval ešte jeden, to mohla byť aj Žilina vymazaná z análov najhorších domácich výsledkov. Takto je aspoň už Dinamo Záhreb najhoršie mužstvo histórie Ligy Majstrov.

Zhrnutie v zhrnutí


„El Clásico“ sklamalo! Žiadne Mourinhove vyhlásenia, žiadne prehnané emócie, žiadna červená karta, žiadny nový víťaz. Naozaj nič čím by sa zapísalo do histórie ak nerátame najrýchlejší gól v ňom. Body sa teda vyrovnali a vojna pokračuje ďalej. Keďže celý svet hľadel do Madridu, ostatné ligy takmer nik nesledoval a popravde ani nebolo čo sledovať. Nič dramatické sa nestalo. Mierne zaváhania sa dajú vykompenzovať už v najbližšom zápase.
 

Odporúčané články