Main Content

NHL predstavila formát play-off. Pavúk nebude presne určený

piatok, 5. jún 2020 09:05 | Autor: TASR

Stanley Cup
Stanley Cup | zdroj: TASR

New York 4. júna (TASR) - Série play off hokejovej NHL prinesú zmenu v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi. Už skôr vedenie profiligy rozhodlo, že sezóna sa dohrá vo formáte vyraďovačky.

Postúpi do nej dvanásť najlepších tímov zo Západnej a Východnej konferencie. "Pavúk" však nebude presne určený, ale po každom kole sa preskupí tak, aby proti sebe stáli vždy najvyššie a najnižšie nasadené mužstvá.

Najlepšie štyri tímy z oboch konferencií si zahrajú skupinu o umiestnenie. Podľa umiestnenia ich nasadia do ďalšej fázy. V prípade rovnosti bodov v tabuľke bude rozdielové kritérium bodové percento zo základnej časti. Zvyšných dvanásť účastníkov absolvuje kvalifikáciu na tri víťazstvá, ktorá sa nepočíta ako play off. V ďalších fázach sa bude hrať štandardne na štyri víťazné zápasy. Tím s lepším postavením bude mať výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch zápasoch série aj v prípadnom siedmom dueli.

NHL pozastavila sezónu 12. marca pre pandémiu koronavírusu. Dátum obnovenia ligy zatiaľ nestanovili. Vo Východnej konferencii si skupinu o umiestnenie zahrajú Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals a Philadelphia Flyers. V predkole sa stretnú Pittsburgh Penguins s Montrealom Canadiens, Carolina Hurricanes s New Yorkom Rangers, New York Islanders s Floridou Panthers a Toronto Maple Leafs s Columbusom Blue Jackets. V Západnej konferencii sa v skupine predstavia St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights a Dallas Stars a v predkole si zahrajú Edmonton Oilers s Chicagom Blackhawks, Nashville Predators s Arizonou Coyotes, Vancouver Canucks s Minnesotou Wild a Calgary Flames s Winnipegom Jets. Informoval o tom oficiálny web NHL.