Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (11.12.)

nedeľa, 11. december 2011 14:37 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (11.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (11.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED:  Alex Ferguson neplánuje nakupovať počas zimy nové posily a to napriek tomu, že mu citeľne chýba v zostave vhodná náhrada za Paula Scholesa, či ďalší stopér po zranení Nemanju Vidiča. ,,Je zložité kupovať hráčov v zime, nechcete hráčov predsa iba kvôli tomu, aby bolo v kádri viac mien. Chcete niekoho, kto dokáže urobiť potrebný rozdiel. Počas môjho pôsobenia v Manchestri som v januári kúpil asi len štyroch alebo piatich hráčov. Nie je to pre nás teda bežné a má to určite nevýhody,” dodal.

CHELSEA: Nicolas Anelka je už len krôčik od toho, aby prestúpil do čínskeho klubu Šanghaj Šen-chua. Anelkov agent už dojednal s týmto tímom podmienky novej zmluvy bývalého francúzskeho reprezentanta. Definitívnej dohode už chýba iba Anelkov podpis a odobrenie zo strany Chelsea. Londýnsky klub by však nemal robiť problémy, keďže tréner Villas-Boas s Francúzom už dlhšie nepočíta.

ARSENAL:
Arséne Wenger podľa denníku Daily Mail nepočíta do budúcnosti so službami Andreja Aršavina, Marouaneho  Chamakha či Sebastiena Squillaciho. Francúzsky lodivod ich chce nahradiť mladšími hráčmi, ktorý by mali tvoriť zdravé jadro prebudovaného kádra Gunners.

MANCHESTER CITY:
Kroky Carlosa Tevéza pravdepodobne nepovedú do dlhšie avizovaného AC Miláno ale do francúzskej Ligue 1. AC Miláno nie je ochotné zaplatiť za príchod Tevéza už počas zimného prestupového obdobia (chceli ho len na hosťovanie) a tak do boja o argentínskeho útočníka vstúpil Paris Saint Germain, ktorý podľa zdrojov z viacerých médií chce túto podmienku Citizens splniť.

TOTTENHAM: Harry Redknapp je nadmieru spokojný so službami Emmanuela Adebayora, ktorý je na White Hart Lane na hosťovaní z Manchestru City. Redknapp by ho počas zimy rád získal na trvalý prestup. “Rád by som ho získal nastálo. Bude to zložité, ale pozdáva sa nám, zatiaľ odviedol skvelú prácu,“ dodal Redknapp.

LIVERPOOL:
Nekonečný návrat Stevena Gerarrda do zostavy The Reds píše ďalšie pokračovanie. Opora Liverpoolu i anglickej reprezentácie vynechala veľkú časť minulej sezóny pre problémy s trieslami a keď už sa zdalo, že je pripravený hrať zapojili sa do toho problémy s infekciou v členku. Gerrard začal v týchto dňoch opäť trénovať a podľa správ britských médií by sa mohol vrátiť do zostavy trénera Dalgisha medzi Vianočnými sviatkami.