Main Content

Známe sú výsledky slovenských futbalových rozhodcov na COVID-19

pondelok, 1. jún 2020 20:07 | Autor: TASR

Fortunaligoví rozhodcovia
Fortunaligoví rozhodcovia | zdroj: TASR

Bratislava 1. júna (TASR) - Výsledky testov všetkých slovenských rozhodcov, ktorých testovali na koronavírus pred reštartom futbalovej Fortuna ligy, sú negatívne. Arbitrov počas víkendu testovali v rámci fyzických previerok v Dubnici nad Váhom a v Tatranskej Lomnici.

V spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) testovanie realizovala spoločnosť AGEL SK prostredníctvom svojich členských nemocníc. Odber prvej skupiny vykonal odberový tím nemocnice Zlaté Moravce, druhej z nemocnice Komárno. "Všetky získané vzorky sa analyzovali v laboratóriách AGELLAB Zvolen a všetky boli negatívne," uviedol pre web SFZ predseda predstavenstva nemocnice Zlaté Moravce a riaditeľ nemocnice Komárno Miroslav Jaška, bývalý prvoligový rozhodca.

"Som naozaj rád, že môžem konštatovať úplnú pripravenosť rozhodcov na prípadný reštart futbalových súťaží. Všetky výsledky testov na COVID-19 boli negatívne, vo fyzických previerkách arbitri až na štyri výnimky obstáli, v teórii nezaváhal nikto," povedal predseda komisie rozhodcov SFZ Marián Ružbarský.

Únia ligových klubov ako riadiaci najvyššej súťaže rozhodla o reštarte FL 13. júna v skrátenom 5-kolovom formáte nadstavby.