Main Content

Reakcia Adriána Guľu na ďalší skvelý výkon Plzne

nedeľa, 31. máj 2020 09:59 | Autor: TASR

Adrián Guľa
Adrián Guľa | zdroj: TASR

Plzeň 31. mája (TASR) - Slovenský tréner Adrián Guľa z Viktorie Plzeň mal po sobotňajšom dueli českej ligy veľa dôvodov na radosť.

Ofenzívne predstavenie svojich zverencov proti Mladej Boleslavi označil za perfektný výkon, Plzeň si po triumfe 7:1 pripísala druhé víťazstvo po obnovení súťaže.

"Chlapcom futbal chutil. Hrali rýchlo, v pohybe, kompaktne. Perfektný výkon a zaslúžené skóre," uviedol Guľa pre klubový web. Trénera Plzne potešil aj fakt, že kvalite hry jeho zverencov neuškodili ani početné striedania, využil všetkých päť: "Väčšinou to je tak, že tempo opadne, ale v Plzni všetci bojujú o svoje miesto a o to, aby sme si pred každým zápasom mohli vybrať, koho dať do zostavy. Nastavenie hráčov je dobré, čo je pre nás podstatné, pretože nás čaká ešte veľa zápasov."

O svojom jasnom triumfe rozhodli "Viktoriáni" už v prvom polčase, súperovi v ňom uštedrili štyri góly. Po prestávke napriek pohodlnému náskoku nepoľavili. "Pre mňa sa hrá 90 minút. Nie je podstatná koncentrácia na skóre ani čas zápasu, my musíme byť sústredení na našu prácu," dodal Guľa.

Jedným z hlavných strojcov triumfu bol stredopoliar Aleš Čermák, ktorý zaznamenal hetrik. "Je dôležité, aby sa stredopoliari dostávali do koncovky. A s jeho kvalitou zakončenie obzvlášť. Samozrejme mám radosť, aj keby na gól iba prihral. On je ale na seba sám náročný a povedali sme si, že by mal mať pred sebou gólovú výzvu. Je skvelé, že za tak krátky čas premenil tri šance. Potom išiel skôr z ihriska, odohral zápas vo vysokej intenzite a nabehal toho veľmi veľa," uviedol slovenský kouč na adresu ústrednej postavy duelu.

Na záver pochválil fanúšikov, ktorí klubu fandili aj na nádvorí tamojšej firmy na výrobu piva: "Chcem poďakovať všetkým, ktorí nás podporili v okolí štadióna a tiež hráčom za ich výkon. Je to úžasné. Teraz už ale samozrejme musíme myslieť na stredu." Plzeň sa v ďalšom kole predstaví na ihrisku Baníka Ostrava.