Main Content

VIDEO: Barcelona vyhrala na pôde Realu, Ronaldo sklamal

nedeľa, 11. december 2011 00:53 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Barcelona vyhrala na pôde Realu, Ronaldo sklamal
VIDEO: Barcelona vyhrala na pôde Realu, Ronaldo sklamal | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prvé El-Classico tejto sezóny patrí Barcelone. Katalánske mužstvo si z horúcej pôdy madridského Santiago Betnabeu odnáša 3 body za víťazstvo 1:3.

Real Madrid išiel do vedenia už v prvej minúte stretnutia, po tom ako Karim Benzema potrestal trestuhodnú chybu brankára hostí Victora Valdésa. Ten pokazil rozohrávku, blízko šestnástky sa dostali hráči Bieleho baletu k odrazenej lopte a francúzsky reprezentant nechytateľne zakončil už v 20 sekunde stretnutia do ľavého rohu Valdesovej brány.  Barcelona sa z šokujúceho úvodu stretnutia zotavovala až do 30.  minúty, v ktorej zaúradoval po prvýkrát Lionel Messi. Momentálne najlepší hráč planéty vypracoval gólovú prihrávku na Alexisa Sancheza, ktorý vyrovnal precíznou strelou na 1:1.

Úvod druhého polčasu patril domácim. Po sérií faulov hráčov “Barcy” mal Cristiano Ronaldo dve výborne príležitosti z priamych kopov. Povesť najlepšieho exekútora štandardiek na svete však nenaplnil, čo sa v konečnom dôsledku podpísalo aj na ďalšom vývoji stretnutia. „Nedáš – dostaneš” sa potvrdilo v 53. minúte, keď po nešťastnom odraze od Marcela dostal hosťujúci tím do  vedenia Xavi. O pár minút neskôr nevyužil ani svoju druhú gólovú príležitosť v zápase Cristiano Ronaldo, čo potrestal na druhej strane hlavičkou Fabregas po ideálnom centri Daniho Alvesa. Za stavu 1-3 bolo na ihrisku už len jedno mužstvo. Šampióni minulej sezóny ustrážili dvojgólové víťazstvo a z pôdy najväčšieho konkurenta si odniesli dôležité 3 body. Hráčom zápasu sa stal podľa portálu Sport7.sk Andres Iniesta, ktorý síce neskóroval, no bol neustálou hrozbou pre obranu domácich. Práve trochu nečakane vynikajúci výkon Iniestu prinútil hráčov Realu rozložiť defenzívne sily na väčšiu plochu ihriska čo vytvorilo viac priestoru na kombináciu jeho spoluhráčov.

Prečítajte si tiež: KOMENTÁR: Ronaldo vs. Messi 0:1


szólj hozzá: Real 1:3 Barcelona Highlights