Main Content

KOMENTÁR: Ronaldo vs. Messi 0:1

nedeľa, 11. december 2011 01:00 | Autor: Martin Gregor

KOMENTÁR: Ronaldo vs. Messi 0:1
KOMENTÁR: Ronaldo vs. Messi 0:1 | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto ilustračné

Prvé El-Classico tejto sezóny bolo viacmenej vyrovnaným súbojom v súčasnosti dvoch najsilnejších tímov na svete. Presne ako sme čakali o výsledku rozhodli individuálne výkony hráčov. Avizovaný súboj dvoch najlepších futbalistov planéty sa však nekonal. Jeden z nich sa totiž zo zápasu vyparil...

Pokiaľ ste dúfali, že uvidíte galapredstavenie Cristiana Ronalda boli ste na omyle. Kandidát na ocenenie pre najlepšieho hráča planéty pre rok 2011 v súboji s Barcelonou zlyhal. Keď sme vám pred dnešným zápasom písali v našich špeciáloch o tom, že Ronaldo je často kritizovaný za nevýrazne výkony proti  elitnými klubom a že musí niečo zlepšiť neboli sme zdá sa ďaleko od pravdy. Dnes žiaľ opäť pohorel. Inak famózny futbalista spálil dve veľké šance, ktoré mohli otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia pre Biely Balet o 180 stupňov. Nehovoriac o tom, že jeho inak smrtiace priame kopy boli tentokrát pre obranu Barcelony malinou (a to mal tri príležitosti z výborných pozícií). Ronaldo sám o sebe nehral zle, keby neniesol také slávne meno. Včera v noci však zaostal sám za sebou.

V drese hostí sa naopak objavila dvojica hráčov, ktorá herne prevýšila svojich protivníkov. Lionel Messi bol napriek dôslednému stráženiu a minimálnemu priestoru na trávniku neustále nebezpečný. Z toho minima, čo mu bolo ponúknuté, vypracoval prvý gól a mal veľký podiel aj na treťom, keď dokonale uvoľnil centrujúceho Alvesa. K Messiho výbornému výkonu sa pridal ešte supervýkon Andresa Inestu, ktorý opäť dokázal, že pred rokom nebol nominovaný na hráča roka len omylom. Hlavne vďaka autorovi zlatého gólu MS 2010 mali hráči Barcelony na trávniku viac miesta na tvorenie a Blaugranas tak mohli pohodlne kontrolovať posledných 20 minút dlhoočakávaného zápasu.

Ako som písal už v úvode článku z môjho pohľadu išlo  o mimoriadne vyrovnané stretnutie, ktoré sa lámalo na začiatku druhého polčasu. Príležitosti na skórovanie mal Real Madrid a keby bol (teraz naštvem asi veľa ľudí) Ronaldo najlepším hráčom na svete Real by sa dostal do vedenia a možno aj zvíťazil.  Pre mňa v tejto sezóne po prvom sete Messi Ronaldo 1:0.