Main Content

VIDEO: Timo Werner zničil Mainz a prepísal históriu Bundesligy

pondelok, 25. máj 2020 10:37 | Autor: TASR

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Berlín 25. mája (TASR) - Nemecký reprezentačný útočník Timo Werner bol hlavnou postavou nedeľného duelu 27. kola futbalovej bundesligy, v ktorom jeho Lipsko deklasovalo domáci Mainz 5:0. Na vysokom víťazstve sa podieľal hetrikom, vďaka čomu tretí tím tabuľky po troch remízach v sérii opäť bodoval naplno.

Werner v 11. minúte otvoril skóre zápasu, po zásahoch Yussufa Poulsena a Marcela Sabitzera skompletizoval v druhom polčase dvoma gólmi hetrik. "Hrali sme od prvej minúty sústredene, dokázali sme celý zápas tlačiť súpera. Chceli sme bezpodmienečne získať tri body, ktorú sú dôležité z hľadiska zisku miestenky do budúcosezónnej edície Ligy majstrov. Samozrejme, po takomto výkone sú tie pocity ešte sladšie," vyznal sa Werner, ktorý je s 24 gólmi priebežne druhý najlepší strelec bundesligovej sezóny. Viac ich má na konte len kanonier mníchovského Bayernu Robert Lewandowski - 27.

Dvadsaťštyriročný zakončovateľ sa navyše postaral o zápis do histórie. Stal sa prvým bundesligovým hráčom po 21 rokoch, ktorý v jednom ročníku zaznamenal dva hetriky proti tomu istému klubu. Futbalista, o ktorého sa zaujímajú viaceré európske veľkokluby, dal tri góly do siete Mainzu už pri novembrovom triumfe 8:0. Naposledy sa podobný kúsok podaril Ulfovi Kirstenovi z Bayeru Levekusen, ktorý v sezóne 1998/99 strelil hetrik v oboch dueloch s Borussiou Mönchengladbach. Wernerov výkon vydzvihol aj tréner Lipska Julian Nagelsmann: "Timo nielenže dokáže útočiť po krídle, ale vie sa presadiť aj z podhrotovej pozície. V kombinácii s jeho rýchlosťou je tak ešte variabilnejší a pre súperov je o to náročnejšie ho pokrývať."

Vysoké víťazstvo potešilo aj športového riaditeľa Lipska Markusa Kröscheho. "Mohli sme súperovi streliť aj viac gólov. Samozrejme, nesťažujeme sa, sme veľmi šťastní," povedal pre stanicu Sky. "Veľmi rýchlo sme si dokázali vytvoriť jasný náskok. Páčil sa mi nielen výsledok, ale aj spôsob, akým sme k nemu dospeli," dodal Nagelsmann. Lipsko z tretieho miesta stráca tri body na druhý Dortmund, ktorý v utorok čaká šláger s vedúcim Bayernom Mníchov.

V ďalšom nedeľňajšom súboji hráči Schalke podľahli doma Augsburgu 0:3. Tím z Gelsenkirchenu, ktorý bojuje o priečky zaisťujúce účasť v európskych pohárových súťažiach, sa po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu trápi, keď zatiaľ nezískal ani bod. Domáci inkasovali už v 6. minúte po priamom kope Eduarda Löwena a ďalšie dva zásahy dostali v záverečnej pätnásťminútovke z brejkov. Z víťazstva mal radosť nový tréner Augsburgu Heiko Herrlich, ktorý prvýkrát mohol viesť mužstvo zo striedačky. Štyridsaťosemročný kouč sledoval prvý bundesligový zápas po reštarte ligy s Wolfsburgom iba ako divák z VIP-tribúny, keďže predtým porušil karanténu a musel byť v izolácii. K svojmu mužstvu sa vrátil až po absolvovaní dvoch negatívnych testov. "Som totálne šťastný. Budeme oslavovať iba mierne, lebo nemáme veľa času, v stredu nás čaká ďalší zápas. Som rád, že sme dokázali situáciu v klube rýchlo otočiť," tešil sa Herrlich, ktorého tím ťahal do nedele sériu štyroch prehier.