Main Content

Pochettino chcel nahradiť Mourinha. Napokon to dopadlo naopak

sobota, 23. máj 2020 11:14 | Autor: TASR

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Londýn 23. mája (TASR) - Argentínsky tréner Mauricio Pochettino viedol futbalistov Tottenhamu Hotspur päť rokov. Za toto obdobie sa mu podarilo vybudovať konkurencieschopný tím nielen v Anglicku, ale v celej Európe.

V minulej sezóne doviedol "kohútov" až do finále Ligy majstrov. V tomto ročníku sa však jeho stroj zasekol a po slabých výsledkoch sa musel v novembri porúčať, na jeho miesto prišiel Jose Mourinho.

Pochettino sa s kontroverzným Portugalcom pozná z pôsobenia na lavičke španielskeho Espanyolu Barcelona. Obaja majú výborný vzťah, preto Pochettina potešilo rozhodnutie vedenia klubu: "Som rád, že ma nahradil práve on. Nechal som mu výborné podmienky, klub má jedno z najlepších zázemí na svete aj skvelé mužstvo. A on mi bol vďačný za to, ako sa nám podarilo vybudovať tento tím."

Keď Pochettino pôsobil v Španielsku, Mourinho viedol Real Madrid, Argentínčan priznal, že v tom období poškuľoval na jeho miesto. Napriek tomu sa u nich vytvorili výborné vzťahy. "Jose je vynikajúci tréner. Keď trénoval Real Madrid, hovoril som si, že by som ho možno jedného dňa nahradil. A pozrite sa, ako to dopadlo. On vymenil mňa," povedal Pochettino podľa agentúry AFP.