Main Content

Manchester United hlási veľké straty: Futbal už nebude ako predtým!

štvrtok, 21. máj 2020 20:05 | Autor: TASR

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Manchester 21. mája (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United zaznamenal za úvodné tri mesiace tohto roka stratu 28,6 milióna libier.

Počas sledovaného obdobia do 31. marca mu, aj v dôsledku pandémie koronavírusu, klesli príjmy o 19 percent. Pre porovnanie, minulý rok za rovnaké obdobie dosiahol United zisk 11,1 milióna libier pred zdanením.

Najväčšiu stratu pocítili "červení diabli" v príjmoch z vysielacích práv, ktoré padli o 50 percent na 26 miliónov, príjem zo zápasov klesol o 8,2 percenta, na druhej strane príjem z reklamných aktivít stúpol o tri percentá na 68,6 milióna libier. "Hospodárske výsledky ukázali čiastočný dopad pandémie, klub však očakáva ešte väčšie dôsledky v nasledujúcom období. Čakajú nás ďalšie výzvy, pretože futbal už nebude ako predtým," citovala agentúra DPA podpredsedu United Eda Woodwarda.

Anglickú Premier League prerušili pre pandémiu v polovici marca a stále nie je jasné, kedy a či vôbec ročník obnovia. Vo Veľkej Británii evidovali vo štvrtok popoludní viac ako 250-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 36.042 úmrtí.