Main Content

BILD: Leroy Sane sa priblížil prestupu do Bayernu

streda, 20. máj 2020 09:07 | Autor: TASR

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Mníchov 20. mája (TASR) - Vedenie nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov a krídelník Leroy Sane sa podľa magazínu Sport Bild priblížili k dohode o prestupe.

Hráč Manchestru City je v súvislosti s koronakrízou údajne ochotný akceptovať aj zníženie platu o 30 percent, aby mohol posilniť bundesligového majstra.

Ako informovala agentúra DPA, Bayern už pre 24-ročného nemeckého reprezentanta pripravuje dres s číslom desať. Zatiaľ ho v mníchovskom veľkoklube nosí Brazílčan Coutinho, jeho zmluva o hosťovaní však v lete vyprší a podľa médií už nebude v tíme pokračovať. Sane sa podľa periodika Bild už dohodol s Bavormi na päťročnom kontrakte, s transferom však musí ešte súhlasiť vedenie City. S anglickým šampiónom má zmluvu platnú až do júna 2021.

Sane prišiel do Manchestru City v roku 2016 zo Schalke 04 Gelsenkirchen za 51 miliónov eur. S klubom získal dva majstrovské tituly a Pohár EFL (2018, 2019), v roku 2019 sa tešil z triumfu v Pohári FA. Na začiatku tejto sezóny si 4. augusta v zápase o Community Shield vážne zranil koleno a odvtedy sa na trávnikoch neobjavil. Trhovú hodnotu hráča okrem absencie zápasovej praxe mohla znížiť aj pandémia koronavírusu.