Main Content

Bundesliga je späť: Tu je 5 kľúčových faktov, ktoré sprevádzajú reštart nemeckého futbalu

sobota, 16. máj 2020 08:38 | Autor: Timotej Gašper

Nemecká najvyššia súťaž hlási ako prvá návrat na scénu. Od tohto víkendu sa znova rozbehol kolotoč veľkej kvality a boja o cenné body. Šport7.sk predstavuje zásadných „5B“, o ktoré sa opiera opätovné spustenie nemeckej Bundesligy.  

#5 Bezpečnostné opatrenia

Bundesliga
Bundesliga | zdroj: © TASR

Nemecká futbalová elita sa vracia na trávniky- samozrejme pred prázdnymi tribúnami.. Nemecká vláda a zdravotnícke zodpovedné orgány by však nespustili ligu len tak. Posledných 9 respektíve 10 kôl Bundesligy sa bude odohrávať za prísnych bezpečnostných opatrení. Všetky tímy sú týždeň pred prvým zápasom izolované v karanténe. Všetci hráči, tréneri aj členovia organizačného tímu podstúpili lekárske testovanie a samozrejmosťou bude aj meranie telesnej teploty pri vstupe na štadión. Na podujatí bude môcť byť maximálne 300 osôb, pričom novinkou je až päť možností striedania počas zápasu. Ako potvrdil nemecký futbalový zväz, z 1724 testov v kluboch bolo len 10 pozitívnych na koronavírus. Nakazení boli oddelení od tímu a budú považovaní za zranených respektíve práce neschopných. 

V sobotu 16.mája sa v tradičných časoch odohrá šesť zápasov, pričom formát hracieho dňa v Nemecku pokračuje nemenne aj zápasmi v nedeľu a záverečným duelom v pondelok večer.