Main Content

UFC 249: Ferguson prišiel o vytúženú šancu, na scéne je nový hráč (komentár)

nedeľa, 10. máj 2020 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson
Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson | zdroj: YouTube

UFC 249 sa aj napriek strachu z koronavírusu nakoniec uskutočnilo. Turnaj, ktorý prebehol na Floride priniesol po dlhých týždňoch svetové športové predstavenie, ktoré sa divákom muselo páčiť. Čo je hlavné zistenie z tohto podujatia MMA?

Komentár Jakuba Vaverku

Pôvodne mali diváci strach, že turnaj sa neuskutoční, pretože Ronaldo Souza spolu so svojím tímom bol testovaný na koronavírus. Jacarého zápas bol zrušený, našťastie sa nepotvrdili špekulácie, že by chorobu mohli mať aj ďalší účastníci. Floridský Jacksonville hostil turnaj bez divákov, ale vzhľadom na vizuálne efekty to v momentoch priaznivci pri televíznych obrazovkách ani nevnímali.

Tento turnaj nám ukázal niekoľko dôležitých zistení. Henry Cejudo porazil navrátilca Dominicka Cruza, pričom následne odkázal svetu, že končí v UFC. Nikomu sa ale toto rozhodnutie nezdá. Skôr to vyzerá, že Cejudo chce s organizáciou vyjednať lepší kontrakt, pretože momentálne je označovaný za podhodnoteného fightera. 

UFC 249
UFC 249 | zdroj: Instagram

Francis Ngannou potvrdil, že jednoducho MUSÍ dostať šancu v boji o titul v ťažkej váhe. Rozenstruika porazil za niekoľko sekúnd, pričom sa prakticky ani nespotil. Je vo fantastickej forme a v rukách má skutočne nebezpečné zbrane. Týmto zápasom dokázal, že patrí medzi súčasnú špičku UFC.

Anthony Pettis s Donaldom Cerronem ukázali, ako by to malo vyzerať. Vzájomné komplimenty, podania rúk, objatia a veľký rešpekt. Cowboy ešte nepatrí do starého železa a bol veľmi koncentrovaný, ale nakoniec aj s miernou dávkou šťastia vyhral Showtime Pettis. Obaja na okruh UFC stále patria, i keď lepšiu budúcnosť má zrejme Pettis. 

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov | zdroj: TASR

Jednotlivé zápasy si diváci vychutnávali, UFC sa postaralo o výbornú grafiku, pričom zobrazovanie tweetov rôznych športových osobností v reálnom čase sa ukázalo byť ako vítaný a cool prvok, ktorý sledovanie karty okorenil. Zraky všetkých sa upierali predovšetkým k hlavnému zápasu.

Tony Ferguson chcel potvrdiť svoje postavenie a to, že chce obrať Khabiba Nurmagomedova o neporaziteľnosť. Nateraz ale na to môže zabudnúť. El Cucuy nebol vo svojej koži, poriadne sa nedostal do zápasu a i keď ustál nehorázne údery, Justin Gaethje ho v piatom kole udolal na TKO. Gaethje, v skvelej forme po operácii očí Fergusona nadnesene povedané vyslovene utýral. Postupne a strategicky.

The Highlight ukázal, že sa môže rovnať s najlepšími a teraz ho čaká Khabib. Gaethje si verí, chce Rusa obrať o neporaziteľnosť aj o titul. Zaujímavosťou je, že Fergusonovi sa JG nepodarilo ani raz položiť na zem. A práve boj na zemi je najväčšou devízou Khabiba. V tomto ohľade to môže byť ešte veľmi zaujímavý. A čo ďalej pre Tonyho? Hovorí sa o McGregorovi a ďalších. UFC získalo novú príbehovú zložku, ktorá sa bude v nasledujúcich mesiacoch a týždňoch viac a viac rozvíjať. 

A čo je skvelá správa pre všetkých - šport je späť