Main Content

O budúcnosti Neuera a Alabu v Bayerne by malo rozhodnúť už čoskoro

pondelok, 4. máj 2020 13:54 | Autor: TASR

Manuel Neuer
Manuel Neuer | zdroj: © TASR

Mníchov 4. mája (TASR) - Prezident nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Herbert Hainer očakáva, že úradujúci bundesligový majster čoskoro predĺži zmluvy s kapitánom Manuelom Neuerom, Davidom Alabom aj Thiagom Alcantarom. Triu vypršia platné zmluvy budúci rok.

"Som presvedčený, že všetci traja s nami predĺžia zmluvy už čoskoro. Na hráčov ale nekladieme žiadny tlak," citovala Hainera agentúra DPA. S Bavormi už predĺžili kontrakty tréner Hansi Flick (do roku 2023) aj hráči Thomas Müller (2023) a Alphonso Davies (2025). Prezident Bayernu podotkol, že vedenie nikdy nemalo záujem predať Neuera či Alabu: "Prečo by mali odísť? Sú súčasťou jedného z najlepších klubov sveta, ktorý má možno najlepšie vedenie na svete."

Hainer sa vyjadril aj k ďalším témam. "Viem, že sa od Bayernu očakáva, že každý rok privedie hviezdu svetového formátu. My však chceme rozvíjať aj našu akadémiu. Vždy máme cieľ zostaviť také mužstvo, ktoré má šancu vyhrať Ligu majstrov," dodal nástupca Uliho Hoenessa. Odmietol sa tiež bližšie vyjadriť k správam o chystanom prestupe nemeckého reprezentanta Leroya Saneho z Manchestru City: "Poviem len, že neurobíme nič, čo by bolo nezodpovedné z ekonomického hľadiska."