Main Content

VIDEO: Iniesta na linke Barcelona - Kóbe: Takto sa legenda vyjadrila k možnému koncu kariéry

streda, 29. apríl 2020 15:58 | Autor: TASR

Andrés Iniesta - posledný zápas a rozlúčka
Andrés Iniesta - posledný zápas a rozlúčka | zdroj: TASR

Kóbe 29. apríla (TASR) - Španielsky futbalista Andrés Iniesta ešte nemyslí na koniec kariéry. Tridsaťpäťročný stredopoliar to uviedol v rozhovore pre web svojho dlhoročného klubu FC Barcelona, kde pred odchodom do Japonska v máji 2018 strávil celú kariéru.

"Stále to vidím ako niečo, čo je ešte ďaleko," odpovedal Iniesta na otázku o možnom konci s profesionálnym futbalom. "Motiváciu stále mám, cítim sa fyzicky i mentálne veľmi dobre." Práve pred týždňom vyšiel o majstrovi sveta 2010 a majstrovi Európy z rokov 2008 a 2012 dokument pod názvom: "Andrés Iniesta - nečakaný hrdina".

Iniestu zastihla koronakríza v japonskom meste Kóbe, v tamojšom klube Vissel odohral v tejto sezóne pred prerušením súťaže jediný zápas. "Sme teraz doma, riadime sa pokynmi a dúfame v skorý návrat do normálu. Využili sme možnosť tráviť veľa času s rodinou, bežne ju nemáme. Tu v Japonsku je situácia pokojná, pretože čísla nie sú až také vysoké. Už pred niekoľkými týždňami sprísnili obmedzenia, aby sa vírus nešíril."

Najvyššia súťaž by sa v Japonsku mohla opäť rozbehnúť už 9. mája, uviedla agentúra DPA. "Uvidíme, čo sa bude diať ďalej. V Kóbe sa ale cítime dobre, je to pokojné a príjemné mesto," dodal Iniesta.

V Japonsku evidovali v stredu celkovo 13.736 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 394 ľudí.