Main Content

Francúzsku Ligue 1 nedohrajú, oznámil to premiér Philippe

utorok, 28. apríl 2020 17:10 | Autor: TASR

Neymar (vľavo) a Kylian Mbappé
Neymar (vľavo) a Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Paríž 28. apríla (TASR) - Ligue 1 je prvá z veľkých európskych futbalových súťaži, ktorú nedohrajú.

Francúzsky premiér Edouard Philppe po utorňajšom zasadnutí kabinetu uviedol, že nebude môcť prísť k reštartu sezóny 2019/2020. Pre pandémiu koronavírusu vláda predĺžila zákaz organizovania veľkých športových podujatí až do augusta.

"Táto sezóna profesionálnych športov vo Francúzsku nebude môcť pokračovať. Áno, týka sa to najmä futbalu," zdôraznil Philippe. V krajine nedohrajú ani druhú najvyššiu futbalovú súťaž a ragbyovú ligu. Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu nie je možné organizovať ani zápasy bez prítomnosti divákov. Vo Francúzsku tak pristúpili k rovnakému scenáru ako v Holandsku, kde vláda tiež rozhodla o predčasnom ukončení sezóny.

Francúzska futbalová federácia teraz musí na svojom zasadnutí rozhodnúť, či udelí ligový titul, či zo súťaže niekto vypadne a ktoré kluby budú reprezentovať krajinu v novom ročníku európskych súťaží. Na čele tabuľky je s 12-bodovým náskokom úradujúci majster Paríž St. Germain. Nový ročník Ligue 1 by mal podľa francúzskych médií odštartovať v priebehu augusta.