Main Content

New York je voči Lundqvistovi neúctivý. Myslí si to aj Mats Zuccarello

pondelok, 27. apríl 2020 09:53 | Autor: Marek Ďaďo

Henrik Lundqvist
Henrik Lundqvist | zdroj: TASR

 

Legenda New Yorku Rangers má svoj vek. Forma začne v 38 rokoch pochopiteľne klesať a brankár dostáva čoraz menej priestoru. To, ako sa v tejto sezóne „správajú“ k Henrikovi Ludqvistovi je však prinajmenšom zvláštne. Jeho bývalý kolega Mats Zuccarello na to našiel ešte vhodnejšie slová. 

„Je to neúctivé. Áno, pribúdajú mu roky a majú v zásobe ďalšieho dobrého brankára, ale mohli ho nechať chytať v zápasoch, v ktorých (Igor) Shesterkin nechytal,“ cituje Matsa Zuccarella portál theScore. Kráľa Henrika v tomto ročníku zastihol výrazný pokles zápasového nasadenia po tom, čo sa výkonmi blysol spomínaný Shesterkin. 

Keď však nová hviezdička nechytala, jeho miesto zväčša zastupoval ďalší mladík, Alexandar Georgiev. Po Shesterkinovom povolaní z farmy, ktoré prišlo 6. januára, Lundqvist nastúpil iba do 4 z 29 možných stretnutí. To je na legendu jeho pomerov skutočne málo.

Zdeno Chára, Jason Zucker a Mats Zuccarello
Zdeno Chára, Jason Zucker a Mats Zuccarello | zdroj: TASR

„Je to skutočne strašidelné, že sa s ním takto zaobchádza,“ pokračoval Lundqvistov bývalý kolega, s ktorým u Rangers prežil skvelé časy. „Pomyslel si niekto niekedy, že sa toto niekedy stane Henrikovi Lundqvistovi?“ Klub má momentálne k dispozícii 3 brankárov, pričom Lundqvistova zmluva je platná ešte v nasledujúcej sezóne a z platového rozpočtu ukrajuje 8,5 milióna USD. Je tak možné, že by sa ho Rangers pokúsili vykúpiť z kontraktu. 

Zuccarello vidí v zaobchádzaní s Henrikom podobné črty, ktoré sa prejavili aj pri jeho trejde do Dallasu počas prestupovej uzávierky v roku 2019. „Nikdy som si taktiež nemyslel, že by sa to stalo aj mne. V mojich očiach som mal kariéru ukončiť u Rangers. Všetko malo byť skvelé, ale manažment sa rozhodol inak.“ 

Na Zuccarellových slovách je naozaj veľa pravdy. Ktovie, ako to nakoniec s Lundqvistom dopadne. V tejto sezóne má na konte iba 30 odchytaných duelov, s 90,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,16 inkasovaných gólov za zápas.