Main Content

4 hviezdy Liverpoolu s neistou budúcnosťou: Odíde kľúčová dvojica?

piatok, 24. apríl 2020 13:06 | Autor: Timotej Gašper

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

Portál Sky Sports informuje, že v Liverpoole sú aktuálne štyria hráči, ktorých budúcnosť v klube nie je vyriešená a počas prestupového obdobia by tak mohlo dôjsť aj k odchodom. 

V piatkovej vlne prestupových špekulácií sa na Sky Sports objavila informácia, podľa ktorej sa na Anfield Road začalo špekulovať o možných zmenách v kádri. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že v tíme Jurgena Kloppa nikto nechýba a nikto tam nie je navyše, situácia sa pred začiatkom nasledujúceho prestupového obdobia môže zmeniť. Bývalý hráč Liverpoolu a teraz expert na stanici Sky Sports, Stephen Warnock, tvrdí, že klub sa musí čo najskôr vysporiadať s budúcnosťou štvorice hráčov, menovite Sadio Mané, Georginio Wijnaldum, Dejan Lovren a Adam Lallana

Sadio Mane
Sadio Mane | zdroj: TASR

Najdôležitejším členom tímu z uvedenej štvorice je z pohľadu Warnocka senegalský krídelník. Sadio Mané má na Anfield Road kontrakt platný až do leta 2023, no jeho situácia sa rieši hlavne z dôvodu, že sa oň aktívne zaujíma Real Madrid. Mané prišiel do Liverpoolu v lete 2016 za 40 miliónov eur a vypracoval sa na jedného z najuznávanejších hráčov sveta. Pred vypuknutím pandémie sa jeho prípadná prestupová čiastka pohybovala na hranici 150 miliónov eur, no zmeny v trhových hodnotách túto sumu rázne znížili (Sky Sports odhaduje 100-115 mil. eur, pozn.) Warnock k Maného situácii dodáva, že pokiaľ by samotný hráč chcel odstrániť špekulácie a možné ponuky od Realu, sám by prišiel za vedením Liverpoolu s prosbou o novú zmluvu, s čím by mu prirodzene vyhoveli.

Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino
Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino | zdroj: TASR

Veľmi dôležitou súčasťou Kloppovej skladačky je aj holandský stredopoliar Gini Wijnaldum. Jeho kontrakt končí už v lete 2021 a zainteresované strany zatiaľ nedospeli k novej dohode. Warnock zo Sky Sports tvrdí, že klub si je plne vedomí dôležitosti a kvality holandského reprezentanta, no na druhej strane Gini je v období životnej formy a ak má záujem o ďalší veľký kariérny krok, rok 2020 môže znamenať priestor na zmenu. Zmluva budúci rok vyprší aj chorvátskemu stopérovi Lovrenovi, pričom sa očakáva jej obnovenie aj z dôvodu, že Dejan je skúsený obranca a neprekáža mu hrať menší počet zápasov. Najbližšie odchodu je podľa Sky Sports anglický stredopoliar Adam Lallana, ktorého zmluva končí už v júni tohto roka.