Main Content

Fialkové si musia nájsť nového trénera, Bajčičák v ich tíme skončil

štvrtok, 23. apríl 2020 21:04 | Autor: TASR

Paulína Fialková
Paulína Fialková | zdroj: TASR

Bratislava 23. apríla (TASR) - Martin Bajčičák po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu so slovenskými biatlonistkami sestrami Paulínou a Ivonou Fialkovými.

Rozhodol sa vrátiť k behu na lyžiach a najbližšie dva roky bude pôsobiť ako hlavný tréner poľského ženského reprezentačného družstva. Informovala o tom RTVS vo svojom štvrtkovom večernom športovom spravodajstve.

"Dostal som ponuku od poľského ženského reprezentačného družstva v behu na lyžiach- Vytvoril sa tam veľmi perspektívny tím, je to v štádiu podpisu zmluvy. V podstate si ma vyžiadala dvojnásobná olympijská víťazka Justyna Kowalczyková. Dúfam, že naša spolupráca bude klapať. S Paulínou a Ivonou sme sa dohodli, že pôjdeme každý svojím smerom. Pre mňa je to šanca trénersky sa posunúť, pre ne šanca výkonnostne podrásť," uviedol Bajčičák.

Doposiaľ jediný slovenský víťaz pretekov SP v behu na lyžiach v ére samostatnosti trénoval sestry Fialkové štyri sezóny. "Prinieol do našej prípravy iný pohľad, iný systém a odzrkadlilo sa to aj na výsledkoch. Som mu za to vďačná," povedala pre RTVS Paulína Fialková, ktorá sa pod vedením Bajčičáka prepracovala medzi svetovú biatlonovú špičku.