Main Content

Lampard sa musí rozhodnúť: Kto bude chytať v Chelsea v budúcej sezóne?

štvrtok, 23. apríl 2020 09:15 | Autor: Jakub Vaverka

Frank Lampard, Chelsea FC
Frank Lampard, Chelsea FC | zdroj: TASR

Brankárskou jednotkou londýnskej Chelsea je momentálne španielsky brankár Kepa Arrizabalaga. Dokedy ale tomu tak bude? Tento gólman má za sebou náročné životné obdobie, ktoré poznačilo aj jeho výkony. Preto sa vo veľkom začalo diskutovať, že by Modrí mohli získať nového muža medzi tri žrde. Je to ale skutočne potrebné? A ak áno, kto by to mohol byť? 

Oficiálne dodnes nie je potvrdené, prečo išli pred niekoľkými mesiacmi výkony španielskeho brankára Kepu Arrizabalagu tak prudko nadol. Avšak, vo veľkom sa rozoberalo, že mu skončil niekoľkoročný vzťah s priateľkou a rozchod ho jednoducho psychicky nahlodal. Dávalo by to zmysel. Tréner Frank Lampard Španiela posadil na lavičku, do brány sa dočasne dostal Caballero. Prešiel určitý čas a Kepa dostal šancu. Treba napísať, že sa jej chytil pevne a pred prerušením Premier League podával ešte lepšie výkony ako v úvode ročníka.

Diskusia o možnom novom brankárovi The Blues ale už bola rozbehnutá a pokračuje aj teraz. Sú rôzne scenáre – predať Kepu a priviesť hviezdnu náhradu, kúpiť známeho gólmana a nechať si aj Kepu, pričom by Chelsea vytvorila nevídanú konkurenciu na brankárskom poste, prípadne urobiť z Kepu dvojku, čo je ale menej reálne. A koho majú Modrí vlastne pod drobnohľadom? 

Andre Onana
Andre Onana | zdroj: TASR

Skloňuje sa hlavne meno André Onana, šikovný mladý brankár, ktorý má barcelonskú minulosť a momentálne je niekoľkoročnou oporou holandského Ajaxu Amsterdam. Potom je tu Nick Pope, anglický brankár, člen reprezentácie Albionu, ktorý stále oblieka dres konkurenčného klubu Burnley FC. Okrem toho, vylúčené nie je ani získanie skúseného Dána Kaspera Schmeichela¸ ktorý si urobil dobré meno predovšetkým v Leicestri City.

Nuž a potom sú tu gólmani z La Ligy – Jan Oblak z Atlética Madrid a Marc-André Ter Stegen z FC Barcelona. Ich získanie je ale momentálne v rovine teórie. Samozrejme, boli by to pre Chelsea posily, ale ekonomicky by sa jednalo o veľmi náročné príchody, ktoré nie sú až tak potrebné. Okrajovo sa spomínal aj veterán Manuel Neuer z Bayernu Mníchov, ktorý vraj na sklonku kariéry hľadá novú výzvu.

Nech je ako chce, Chelsea je na tom pomerne finančne dobre a príchod nového brankára nie je vylúčený. Na druhej strane, sú posty, ktoré musia The Blues posilniť viacej, pričom si treba uvedomiť aj to, že Kepa má kvality na to, aby bol jednotkou niekoľko rokov dopredu. Otázne ale je, že či opäť nepríde k poklesu jeho výkonov. Keď totiž chcete trofeje, gólman musí podávať stabilne dobré výkony.