Main Content

VIDEO: Hráči Plzne opäť trénujú spoločne, Guľa ich musel krotiť

utorok, 21. apríl 2020 09:00 | Autor: TASR

Adrián Guľa
Adrián Guľa | zdroj: youtube/FC Viktoria Plzeň

Plzeň 20. apríla (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň od pondelka opäť začali trénovať spoločne. Vytvorili skupiny po siedmich hráčoch, pričom využili štyri hracie plochy.

Slovenský tréner "viktoriánov" Adrian Guľa si pochvaľuje, že jeho zverenci majú hlad po futbale.

"Veľmi ma teší, že môžeme opäť trénovať, aj keď zatiaľ iba po skupinách. Hráči splnili všetky bežecké úlohy, sú profíci. Podstatné pre mňa je, aby to preniesli na ihrisko, čo je iný špecifický pohyb, s iným ťažiskom. Musíme byť obozretní, aby sme sa vyhli prípadným svalovým zraneniam. Asi budem musieť hráčov trochu krotiť," zdôraznil Guľa pre server idnes.cz.

Najvyššiu českú súťaž v marci prerušili pre pandémiu koronavírusu. Prvý spoločný tréning Plzne po uvoľnení opatrení sprevádzali prísne bezpečnostné a hygienické opatrenia, museli sa dodržiavať stanovené rozstupy.

Pri každom hráčovi boli pripravené fľaše s nápojmi i nádoby s dezinfekciou. "Riešili sme do detailov celý tréning, aby hráči boli vždy v požadovanej vzdialenosti, aby sa nezblokovali a nebol tam kontakt. Pri rozcvičke nechýbal nohejbal, cvičenia na rýchlosť, obratnosť, dynamiku, prihrávky, fyzičku. Na záver sme zaradili aj trochu emočnú časť so streľbou," dodal Guľa.