Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (8.12.)

štvrtok, 8. december 2011 11:00 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (8.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (8.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Vypadnutím z tohtoročnej edície Ligy majstrov sa sezóna pre Manchester City ani zďaleka nekončí. Hlavným cieľom klubu ostáva aj naďalej zisk ligového titulu, ku ktorému sa teraz pridáva túžba po triumfe v Európskej lige. Vedenie Citizens sa preto aj naďalej sústredí na získanie ďalších zaujímavých posíl. Jednou z nich by mohol byť chorvátsky „Messi” Mateo Kovačič. Iba 17-ročný supertalent, ktorý sa objavil už aj v seniorskej reprezentácií, chce získať aj Arsenal, no podľa britského denníku Sun má momentálne v rokovaniach navrch práve vedenie Citizens.

MANCHESTER CITY: Vedenie klubu sa pustilo do rokovaní s bundesligovým Frankfurtom. Nejde však o žiadného hráča, ale o uzavretie vzájomnej dlhodobej spolupráce. Citizens by totiž radi hráčov B-tímu posielali rozohrať sa do Bundesligy.

MANCHESTER UNITED: Čiastku 25 miliónov libier chce počas zimy ponúknuť Alex Ferguson Interu Miláno za Wesleyho Sneijdera. Holandský reprezentant mohol prestúpiť na Old Trafford už počas leta, no jeho transfer stroskotal na odchode Samuela Eto'oa do ruskej Machačkaly (Inter nechcel uvoľniť dve najväčšie hviezdy tímu naraz).

TOTTENHAM: Spurs by radi získali z Marseille Loica Rémyho, za ktorého ponúkajú Romana Pavljučenka a bližšie nešpecifikovanú sumu peňazí. Loic Rémy je 24 ročný 17-násobný reprezentant Francúzska, ktorý hráva na poste hrotového útočníka. V doterajších 23 zápasoch sezóny stihol streliť už 12 gólov.

CHELSEA:
Agent francúzskeho futbalistu Nicolasa Anelku údajne jedná s klubom z Číny Shanghai Shenhua. Prestup do futbalovo exotickej krajiny by sa mohol vraj zrealizovať už čoskoro a Anelka by mal v Číne stráviť najbližšie tri sezóny.

BRISTOL CITY:
Hráč Bristolu City Albert Adomah sa ocitol v hľadáčiku hneď šiestich klubov z Premier League. O talentovaného 23-ročného Ghančana, ktorý nastupuje na pravej strane zálohy, sa zaujímajú v Aston Ville, Stoke, Sunderlande, Evertone, Fulhame i Boltone.   Adomah strelil v 20 zápasoch druhej najvyššej anglickej súťaže 5 gólov, ku ktorým si pripísal štyri asistencie.

ARSENAL:
Tréner Gunners Arséne Wenger sa zahral na “keby bolo keby” a vyhlásil, že ak by mal dostatok finančných prostriedkov z kompletnej ponuky hráčov na prestupovom trhu by na Emirates Stadium najradšej pritiahol mladú brazílsku hviezdu Neymara zo Santosu.

SUNDERLAND: Nový tréner Sunderlandu Martin O`Neill sa pokúsi prehovoriť k návratu do tímu nedávnu oporu Black Cats Asamoaha Gyana. Ten momentálne pôsobí v Spojených Arabských Emirátoch.