Main Content

Maguire o plánoch Manchestru United: Chceme titul, nie len boj o Ligu majstrov

pondelok, 20. apríl 2020 14:11 | Autor: Timotej Gašper

Harry Maguire
Harry Maguire | zdroj: TASR

Obranca Manchestru United, Harry Maguire, sa v rozhovore pre Sky Sports otvorene vyjadril o cieľoch a plánoch klubu z Old Trafford. 

Anglický stredný obranca, Harry Maguire, sa po letnom 87-miliónovom prestupe z Leicestru do Manchestru United stal najdrahším obrancom v histórií futbalu. Od rodáka z mesta Sheffield sa teda očakávali nadštandardné výkony a celkové pozdvihnutie nielen obrany „Red Devils“. Jeseň 2019 bola pre však pre tím Ole Gunnara Solskjaera náročným obdobím kolísavej formy, ktorá sa odrážala na nepriaznivých výsledkoch či na nízkej hernej efektivite. Posledné týždne však MUFC vychádzali podľa plánov, keďže od 22.januára zaknihovali okrem troch remíz samé výhry. 

Maguire ako kapitán mužstva teda stál pri viacerých veľkých víťazstvách v lige aj v pohárových súťažiach. Pred pozastavením Premier League sa Manchester United dostal na 5.priečku, z ktorej stráca na post zaručujúci Ligu majstrov len tri body. Ako sa však vyjadril kapitán, toto určite klubu z Old Trafford nestačí. „Môžeme vidieť, že od začiatku sezóny sa z nás stal lepší tím. Lepšie spolupracujeme a vieme kam sa chceme dostať. Keď som prišiel prvýkrát do klubu, Ole Gunnar Solskjaer mi ihneď vysvetlil jeho víziu, ktorej súčasťou je dlhší proces nadobúdania úspechu. Stále sú aspekty, ktoré musíme pred dosiahnutím vrcholov zlepšiť. Nechce sa biť len o postup do Ligy majstrov, chceme sa biť o tituly,“ povedal odvážne 27-ročný stopér v interview pre Sky Sports

Bývalý hráč Sheffieldu United, Hull City či Leicestru je pre Manchester United dôležitou súčasťou, čo sa odzrkadľuje aj na jeho hernom vyťažení najmä v Premier League. Zatiaľ nie je známe, ako a či vôbec bude pokračovať sezóna 2019/2020, no isté je, že Manchester United čaká na ich ceste za trofejami určite náročná práca. „Viem, že nás stále čaká mnoho zlepšovania, no sme na správnej ceste,“ uviedol anglický reprezentant.