Main Content

Hamšík najlepším hráčom zápasu, jeho kamaráti budú ako Zorro

štvrtok, 8. december 2011 10:31 | Autor: Martin Gregor

Hamšík najlepším hráčom zápasu, jeho kamaráti budú ako Zorro
Hamšík najlepším hráčom zápasu, jeho kamaráti budú ako Zorro | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA, zdroj citácií marek-hams

,,Vynikajúce, fantastické, sme veľmi šťastní. Dali sme do toho srdce a zaslúžene sme vyhrali,” vyhlásil kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík po zvládnutom zápase Neapolu s Villarrealom v rámci Ligy majstrov pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

Po víťazstve 2-0 hráči tímu spod Vezuvu nečakane postupujú do osemfinále Ligy majstrov na úkor bohatšieho Manchestru City. Trhovo najcennejší slovenský futbalista v histórií (momentálne sa odhaduje jeho cena na 25 miliónov eur) sa stal ústrednou postavou včerajšieho duelu, v ktorom musel Neapol bezpodmienečne vyhrať ak chcel pomýšľať nad postupom do vyraďovacej fázy.

Najprv v 65. minúte našiel v strednom pásme voľného Švajčiara Inlera, ktorý otvoril peknou technickou strelu gólový účet stretnutia, aby o 11 minút neskôr sám spečatil postupové víťazstvo Neapolčanov „dorážkou“ na bránkovej čiare. Na Britských Ostrovoch, kde sa v rovnakom čase hral zápas Manchestru City s Bayernom Mníchov (2:0) už hráči a fanúšikovia Citizens tušili, že ani víťazstvo nad Bavormi im  nepomôže k prieniku medzi 16 najlepších v Európe.

Marek Hamšík dostal spomedzi všetkých 28 hráčov, ktorí sa včera objavili na trávniku najvyššiu známku od renomovaného futbalového portálu goal.com. S hodnotením 7,0 bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.



,,Lepšie nám vyšiel druhý polčas. Veľmi dôležitým momentom bol nádherný gól Gokhana,” skonštatoval Marek, ktorý prezradil aj recept na svoj včerajší presný zásah. ,,Všimol som si, že pri našich rohových kopoch nikto nestojí pred domácim brankárom. Tak som sa tam postavil a som rád, že to vyšlo!”

Pozornému divákovi určite neušla ani netypická oslava jeho gólu, pri ktorej ukazoval do kamier prst pod nosom: ,,Bol to odkaz pre mojich najlepších neapolských kamarátov.  Vyhral som s nimi totiž stávku. A čo to bolo konkrétne? Dohodli sme sa, že keď postúpime a dám gól, tak päť dní musia mať fúzy ako Zorro.”

Na záver Marek pochválil fanúšikov SSC, ktorých bolo vo Villarreale opäť tradične vidieť. ,, Boli fantastickí. Vytvorili nám atmosféru, ako keby sme hrali doma. Už sa teším, čo sa bude diať v meste, keď pristaneme v Neapole!“

Zdroj citácií marek-hamsik.sk