Main Content

Pokazili sme si to už doma, tvrdí Alex Ferguson

štvrtok, 8. december 2011 09:39 | Autor: Martin Gregor

Pokazili sme si to už doma, tvrdí Alex Ferguson
Pokazili sme si to už doma, tvrdí Alex Ferguson | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Tréner Manchestru United Alex Ferguson zostal po včerajšom stretnutí s Bazilejom, v ktorom jeho zverenci prehrali 2:1 a vypadli z Ligy majstrov, poriadne v šoku. Za vypadnutie z najprestížnejšieho futbalového pohára na svete však neviní jeden výsledok, ale skôr poukazuje na predchádzajúce zlyhania jeho hráčov.

Legendárny manažér červených diablov zostal po zápase sklamaný a šokovaný z toho, čo predviedli jeho hráči na pôde švajčiarskeho tímu. Po  prvýkrát po šiestich sezónach si tak United nezahrajú vo vyraďovacej fáze pohára číslo 1 a zostáva im len “povinnosť” zúčastniť na jar sa pre tento veľkoklub druhotriednej Európskej ligy.

Ferguson si myslí, že o vypadnutí rozhodla v konečnom dôsledku domáca remíza s Basilejom 3:3. Ak by tento zápas vyhrali včerajšia dráma sa nemusela ani konať. ,,Myslím si, že už domáci zápas s Bazilejom rozhodol o našom vypadnutí. Samozrejme, že sme veľmi sklamaní. V posledných rokoch sme dosiahli v Lige majstrov vynikajúce výsledky a keďže ide o najlepší turnaj na svete je to pre nás veľká strata.”



Zápas sa začal vyvíjať pre United nepriaznivo už v deviatej minúte, keď nabudených domácich ešte viac naštartoval gól Marca Strellera. ,,Rozhodne to nebol dobrý štart do hry. Prekvapilo nás to,” povedal Alex Ferguson na tlačovej konferencií.

,,Čakal som, že si v úvode získame kontrolu nad hrou, no súper skóroval hneď pri ich prvom útoku.” Napriek tomu boli všetci presvedčení, že anglický majster dokáže čoskoro vyrovnať a ustrážiť vo Švajčiarsku aspoň postupovú remízu. Hráči Red Devils však nedokázali využiť viaceré gólové príležitosti za čo ich dokonale vytrestal Alex Frei, ktorý v závere zvyšoval na 2-0 pre domácich. Znižovací gól Jonesa na 1-2 prišiel už príliš neskoro. ,,Rozhodlo to, že sme nedokázali využiť naše príležitosti.”

Vypadnutie United z Ligy majstrov znamená pre tento veľkoklub aj nečakanú zmenu harmonogramu prípravy na jarné zápasy. ,,Ako tréner Manchestru som sa Európskej ligy ešte nikdy nezúčastnil. Pre nás to znamená však jednu dôležitú vec. Zápasy Európskej ligy budeme hrať vo štvrtok a ligové stretnutia až v nedeľu. Je to fakt, na ktorý sa budeme musieť pripraviť. Pre nás to rozhodne nie je najlepšia správa, ale je to trest za to, že sme nezvládli včerajší večer,” dodal.