Main Content

Vettela nenadchýňa predstava pretekov bez divákov ani virtuálna kariéra: Nie je to ono

sobota, 18. apríl 2020 09:13 | Autor: TASR

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel | zdroj: TASR

Berlín 17. apríla (TASR) - Nemecký jazdec Sebastian Vettel nie je nadšený z toho, že by sa seriál majstrovstiev sveta F1 mal konať bez divákov. Pilot Ferrari zároveň priznáva, že sa také preteky zrejme budú musieť konať, kým sa prekoná kríza spôsobená pandémiou nového koronavírusu.

Štvornásobný majster sveta svoje názory prezentoval počas tlačovej videokonferencie svojho tímu. "Preteky bez divákov sú fádne, o ničom. Nie som ich zástanca," povedal Vettel. Tridsaťdvaročný jazdec si však uvedomuje, že motoristické hnutie musí niečo pre fanúšikov urobiť. "Nie je to ono, keď zistíte, že vás nikto nesleduje," priznal.

Vettel dal zároveň zreteľne najavo, že preteky na okruhu nemôžu nikdy nahradiť súboje cez počítač. Nenadchli ho ani úspechy tímového kolegu Charlesa Leclerqa na virtuálnom poli. "Videl som, ako sa mu darí, no to nie je nič pre mňa. Ani som mu nepogratuloval. Priatelia na mňa tlačia, aby som vyskúšal simulátor, ale ja s tým nemám skúsenosti. Nechcem sa strápňovať a rozhodne nemyslím na virtuálnu kariéru," uviedol podľa agentúry SID.

Seriál MS formuly 1 už prišiel v prebiehajúcej sezóne oficiálne o deväť podujatí a ďalšie dve sa nemôžu uskutočniť v pôvodnom termíne po politických rozhodnutiach predĺžiť v krajine ochranné opatrenia proti šíreniu koronavírusu.