Main Content

Radostná zvesť slovenského reprezentanta: Hrošovský očakáva prvý prírastok do rodiny

sobota, 18. apríl 2020 09:12 | Autor: TASR

Patrik Hrošovský
Patrik Hrošovský | zdroj: TASR

Genk/Bratislava 17. apríla (TASR) - Belgická najvyššia futbalová súťaž vyhlásila pred dvoma týždňami ukončenie sezóny pre pandémiu koronavírusu. Po kritike Európskej futbalovej únie (UEFA) a hrozbe vylúčenia tamojších klubov z Ligy majstrov a Európskej ligy vedenie súťaže rozhodnutie skorigovalo a o predčasnom konci ročníka bude rokovať 24. apríla. Neistá situácia zasiahla aj slovenského reprezentanta Patrika Hrošovského, ktorý vlani prestúpil z Plzne do Genku.

"Prvá informácia bola taká, že sezóna je ukončená. Oznámili nám to ako definitívny verdikt, keďže to odsúhlasila väčšina klubov. Malo sa to už len formálne potvrdiť na zasadaní, ktoré malo byť 15. apríla. Vzhľadom na to, že tam bol a je tlak od UEFA, aby sa všetky súťaže dohrali, tak sa rokovanie v Belgicku presunulo na 24. apríla. Až vtedy sa dozvieme, ako to vlastne bude," povedal 27-ročný stredopoliar v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Belgicko patrí k najzasiahnutejším krajinám, v piatok ráno tam evidovali takmer 35-tisíc ochorení COVID-19 a 4857 úmrtí. Vážna situácia komplikuje aj tréningový režim futbalistov Genku. Hráči napriek tomu pokračujú v príprave nielen doma. "Momentálne máme individuálny program, prípadne trénujeme v skupinkách po štyroch. Dva dni sme na ihrisku, jeden deň beháme doma alebo v prírode a jeden deň máme voľný. V takomto režime fungujeme druhý týždeň a pravdepodobne budeme do spomínaného zasadnutia vedenia súťaže," prezradil Hrošovský.

Slovenský reprezentant sa popri povinnostiach venuje rodine. Spoločne s manželkou Klárou očakávajú prvý prírastok do rodiny: "Odtrénujem si to, čo treba, a potom s manželkou chodíme na prechádzky do lesa na čerstvý vzduch. Čítame knihy, pozeráme rôzne seriály a občas si zahrám na konzole. Čoskoro by sme sa mali stať rodičmi a veľmi sa na to tešíme."