Main Content

Čajkovský predĺžil zmluvu s Dinamom Moskva

štvrtok, 16. apríl 2020 22:10 | Autor: TASR

Michal Čajkovský
Michal Čajkovský | zdroj: TASR

Moskva 16. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Michal Čajkovský bude obliekať dres Dinama Moskva minimálne do konca sezóny 2021/2022.

O predĺžení zmluvy s účastníkom KHL o ďalšie dva roky informoval klubový web, hráč to vo štvrtok potvrdil aj na svojom instagramovom konte.

Čajkovský prišiel do moskovského klubu v priebehu ročníka 2018/2019. V predčasne skončenej sezóne nastupoval pravidelne v prvej obrannej dvojici Dinama s Fínom Juusom Hietanenom. V základnej časti KHL odohral 58 zápasov s bilanciou deväť gólov, 22 asistencií a 20 plusových bodov. S 31 kanadskými bodmi bol deviaty najproduktívnejší obranca ligy. Vo vyraďovacej časti, ktorú ukončili pre pandémiu koronavírusu, si pripísal štyri body (2+2) v šiestich štartoch.

Dvadsaťsedemročný slovenský reprezentant pôsobil v minulosti aj v kanadskej juniorskej súťaži OHL, zámorských farmárskych súťažiach ECHL a AHL, pražskej Sparte a KHL si vyskúšal aj v drese Avtomobilistu Jekaterinburg. Štartoval na troch svetových šampionátoch a na ZOH 2018 v Pjongčangu.