Main Content

Hakimi verí, že mu Real dovolí dokončiť hosťovanie v Dortmunde: Bola by to normálna vec

utorok, 14. apríl 2020 11:35 | Autor: TASR

Achraf Hakimi a Jan Vertonghen
Achraf Hakimi a Jan Vertonghen | zdroj: TASR

Dortmund 14. apríla (TASR) - Marocký obranca Achraf Hakimi verí, že mu vedenie španielskeho futbalového klubu Real Madrid dovolí dohrať sezónu na hosťovaní v Borussii Dortmund. "Biely balet" začiatkom apríla predĺžil zmluvu s marockým reprezentantom do roku 2023.

Dvadsaťjedenročný krajný obranca dúfa, že bude môcť dokončiť sezónu prerušenú pandémiou koronavírusu v BVB. "Myslím si, že ak sa sezóna opäť začne, hráčom umožnia ich kluby dokončiť hosťovania. To by bola normálna vec. Momentálne trénujeme v šesť až sedem členných skupinách bez fyzického kontaktu. V Nemecku by sa malo začať hrať 9. mája, ale to je len odhad a ja si myslím, že sa to zmení. Hoci by sme chceli všetci hrať čo najskôr," citovala 21-ročného hráča agentúra DPA.

Súčasný kontrakt by mal Hakimimu vypršať v roku 2022. Real poslal rýchlonohého futbalistu do Dortmundu pred sezónou 2018/2019. Hosťovanie by sa malo skončiť po tomto ročníku, no nemecký bundesligista už dávnejšie naznačil, že by si chcel Hakimiho v tíme udržať. Hakimiho rodičia majú marocký pôvod, Achraf sa už narodil v Madride. Dres Realu oblieka od svojich ôsmich rokov, v madridskom klube pôsobil vo všetkých mládežníckych tímoch, v sezóne 2016/2017 nastupoval za rezervný tím z Castilly, do prvého mužstva Realu prvýkrát nazrel v roku 2017.