Main Content

Manchester United by malo opustiť týchto 7 hráčov, tvrdí expert Sky Sports

utorok, 14. apríl 2020 11:12 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United
Manchester United | zdroj: TASR

Expert uznávaného periodika Sky Sports tvrdí, že v prestupovom období by malo z Manchestru United odísť až sedem hráčov. 

V utorkovej vlne prestupových správ a špekulácií sa objavila aj analýza futbalového experta zo stanice Sky Sports, ktorý detailnejšie rozobral situáciu v Manchestri United a po zhodnotení prínosu jednotlivých hráčov vybral šesticu, ktorá by mala v nasledujúcom prestupovom období odísť či už na trvalý prestup, alebo na hosťovanie. Reportér James Cooper hodnotil prínos do Solskjaerovho kádru, potenciál do budúcna či výkony v tomto ročníku. 

Z brankárskeho zastúpenia sa zameral na často spomínaného hráča, Deana Hendersona. Anglický brankár podáva na hosťovaní v Sheffielde United skvelé výkony a jeho čísla patria k najlepším v celej Premier League. Vzhľadom na dôležitosť Davide De Geu však Cooper tvrdí, že Henderson potrebuje s MUFC nový dlhodobý kontrakt a ešte jedno poriadné hosťovanie- najlepšie opäť v Premier League. Z obrannej línie vybral troch hráčov, ktorí potrebujú odísť hlavne kvôli konkurencii či ich upadajúcej kvalite. Menovite sa jedná o Marcosa Roja, Phila Jonesa a tiež Chrisa Smallinga, ktorý už túto sezónu trávi na hosťovaní v AS Rím, no o jeho služby je záujem aj v Anglicku. 

Zo záložníkov vybral dvojicu Angel Gomes a Jesse Lingard, pričom v prípade prvého menovaného by malo vedenie „Red Devils“ vybrať solídny klub na hosťovanie bez možnosti opcie, keďže mladý anglický stredopoliar predstavuje veľký potenciál do budúcna. Jesse Lingard je hráčom, ktorého hviezda rapídne upadá a potreboval by reštart v klube s nižšími nárokmi. Problémom však bude plat, keďže Lingard si na Old Trafford zvykol na vysoký štandard. 

Pomerne prekvapivý verdikt sa ušiel ofenzívnym hráčom, z ktorých by Cooper nepúšťal preč nikoho okrem Tahitha Chonga, ktorý patrí k najžiarivejším talentom klubu. Holandskému ofenzívnemu hráčovi odporúča hosťovanie a keďže v marci 2020 podpísal nový kontrakt, nemusel by sa brániť ani dvojročnej zastávke v klube, kde bude hlavne zbierať cenné zápasové skúsenosti.