Main Content

McGregor dodržal slovo. Jeho milión eur už pomáha v boji proti koronavírusu

utorok, 14. apríl 2020 10:21 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: TASR

Môžete ho mať radi, alebo nie. Jedno však McGregorovi uprieť nemožno - je to pravý srdciar. Táto vlastnosť sa uňho prejavila aj v situácii, kedy svetom lomcuje koronavírus. Írsky bojovník neváhal a prisľúbil finančnú výpomoc. Jeho slová o darovaní jedného milióna eur teraz nabrali reálne kontúry. 

Neboli to len prostoduché kecy. Conor McGregor už dlhšiu dobu vyzýva obyvateľov Írska, aby brali pandémiu vážne a zároveň vyzval vládu, aby zvýšila bezpečnostné opatrenia a mobilizovala sa s cieľom bojovať proti zákernému koronavírusu. Ako píše portál Bloody Elbow, bývalý šampión pérovej a ľahkej váhy už v marci vyhlásil, že komunikoval s írskym ministrom financií a prisľúbil výpomoc vo výške 1 milióna eur

Teraz nastal čas, kedy sa ukázalo, že McGregor nekecal. Zo sérií Tweetov z 12. apríla môžeme vidieť kamióny plné rúšok a iných zdravotných pomôcok, ktoré sú dovážané nemocniciam po celej krajine. Práve to sú zásoby, ktoré zafinancovala najväčšia hviezda svetového MMA. 

McGregor naliehal na vedenie krajiny, aby zastavilo cestovanie (vrátane leteckej dopravy) s výnimkou pre dodávky zdravotníckeho personálu a potrieb. Takisto požiadal, aby bola do procesu zapojená aj armáda, ktorá by pomohla udržať kontrolu počas karantény. V čase zverejnenia článku má Írsko 10 647 potvrdení nákazy COVIDom-19, pričom úrady hlásia 365 mŕtvych.