Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (7.12.)

streda, 7. december 2011 11:40 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (7.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (7.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Carlos Tevéz sa už dohodol s AC Miláno na podmienkách zmluvy. Ako je známe taliansky majster chce argentínskeho zakončovateľa získať z Manchestru City na polročné hosťovanie s možnosťou kúpy hráča počas letného prestupového obdobia pred sezónou 2012/2013. AC Miláno by malo podľa britských médií uhradiť Citizens za polročné služby Tevéza až 4 milióny libier a za neskorší prestup ďalších 20 miliónov. Viceprezident klubu zo San Sira Adriano Galliani však túto informáciu poprel. ,,Naša ponuka znie hosťovanie zadarmo s právom na prestup za určitých podmienok,” uviedol Galliani.

ARSENAL:
Arséne Wenger si vyhladol v zahraničí ďalšiu mladú hviezdu, ktorá by mohla v budúcnosti patriť medzi základne piliere tímu Gunnes. Je nim iba sedemnásťročný Mateo Kovačič z Dinama Záhreb, ktorého prezývajú aj chorvátsky “Messi”. Mladý mimoriadne talentovaný ofenzívny stredopoliar stihol vo svojom mladom veku odohrať už 11 zápasov Ligy majstrov a v chorvátskej lige si zapísal ďalších 15 štartov s bilanciou 4 gólov. Okrem Arsenalu sa o jeho služby zaujíma aj Manchester City a Manchester United.

CHELSEA:
So Stamford Bridge sa možno už počas zimy rozlúči Salomon Kalou. Reprezentant Pobrežia Slonoviny nedostáva v aktuálnej sezóne pod vedením Villasa Boasa dostatok herných príležitosti (zatiaľ stihol odohrať len 3 zápasy Premier League a dva v Lige majstrov) a tak by prestup rozhodne uvítal. O 26 ročného útočníka má najväčší záujem Juventus Turín. Vedenie Starej Dámy sa zaujíma aj o ďalších dvoch hráčov Blues - Alexa, ktorého by chceli kúpiť za 2 milióny libier a Davida Luiza, za ktorého majú pripravených ďalších 15 miliónov.

ZOSTAVA KOLA:
Prestížny futbalový magazin Goal.com prezradil svoju ideálnu zostavu posledného kola Premier League. Najlepším brankárom sa stal Krul z Newcastle, v obrane boli najlepší Richards (Manchester City), Hurt (Stoke), Agger (Liverpool) a Richardson (Sunderland).  V strede poľa sa goal.com najviac pozdával Mata z Chelsea, Jones z Manchestru United plus Parker a Bale z Tottenhamu. V útoku najviac zaujal Yuakubu z Blackburnu a Sturridge z Chelsea.