Main Content

Keď tradiční českí rivali spoja svoje sily: Virtuálny predaj priniesol ďalšiu peknú sumu v boji s koronavírusom

pondelok, 6. apríl 2020 11:05 | Autor: TASR

Futbal - ilustračný záber
Futbal - ilustračný záber | zdroj: TASR

Jablonec/Liberec 6. apríla (TASR) - Tradiční rivali najvyššej českej futbalovej súťaže FK Jablonec a Slovan Liberec získali z predaja virtuálnych vstupeniek bezmála 340-tisíc korún, ktoré venujú zdravotníkom. Kluby zo severu Čiech predávali lístky na ich vzájomný duel, ktorý sa však v nedeľu 5. apríla neodohral, keďže pre pandémiu sú prerušené všetky relevantné futbalové súťaže vrátane českej Fortuna ligy.

Vstupenky stáli 100 českých korún a predalo sa ich celkovo 3393 kusov. Získanú sumu vo výške 339.300 českých korún venovali kluby Krajskej nemocnici v Liberci na podporu v boji s ochorením COVID-19. Charitatívne vstupenky si kupovali nielen radoví fanúšikovia, na dobrú vec prispeli aj viacerí súčasní či bývalí futbaloví reprezentanti, medzi nimi napríklad David Pavelka, Theodor Gebre Selassie, Filip Novák, Vladimír Coufal a Daniel Pudil.

Fanúšikovia po zaplatení dostali e-mailom špeciálnu elektronickú vstupenku. "Poslúži im ako pripomienka toho, že keď bolo treba, nezostali v ofsajde a pomohli zdravotníkom v našom kraji. Namiesto prestížnej futbalovej bitky sa teraz odohráva iný a oveľa zásadnejší boj, a to boj o ľudské životy. Jeho súčasťou nie sú futbalisti na zelenom trávniku, ale zdravotníci v nemocniciach. Ich súper je bohužiaľ zákerný a o to sú ich statočné a obetavé výkony obdivuhodnejšie. V tom boji im všetci musíme aspoň symbolicky pomôcť," uviedli kluby v spoločnom vyhlásení.